Deprem Dede'den 'evinize dönün' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Deprem Dededen evinize dönün çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 22:01

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde meydana gelen 5.9’luk depremin ardından ikinci kez deprem bölgesine gelen Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ilçede büyük artçı sarsıntıların da giderek zayıflamasıyla vatandaşlara hasarsız konutlarına girmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Simav’da meydana gelen 5.9’luk depremin ardından ilçe halkı sokaklarda kurulan çadırlarda yaşamaya başlamıştı. Depremden sonra ilçeye ikinci kez giden AFDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Simav’da hayatın normale dönmemesi için hiçbir sebebin kalmadığını vurguladı. ’Deprem dede’ adıyla da tanınan Işıkara, Simav’da önce çadır kente giderek depremzedelerle görüştü. Işıkara daha sonra hasar gören Halil Ağa Camii’nin avlusunda Cuma namazından önce halka seslendi.

IŞIKARA, AZ HASARLI OLAN EVLERİNİZE GERİ DÖNÜN

Depremin ne zaman olacağının belli olamayacağını belirten Işıkara, "Evleri hasarsız vatandaşlar artık evlerine dönebilir. Artçıların hem sayısı hem de büyüklükleri giderek düşüyor. Hayatın normale dönmemesi için hiçbir sebep kalmadı. Az hasarlı bina sahipleri de Bayındırlık elamanları ile görüştükten sonra olumlu yanıt alırlarsa evlerine girebilir. Söylentilere inanmayın. Depremin ne zaman olacağını söylememiz mümkün değil" dedi. Cuma namazının ardından Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu’nun Muradınlar Yerleşkesi’ne geçen Işıkara, burada üniversite öğrencilerine depremle ilgili bilgi verdi.

EVE DÖNÜŞ BAŞLADI

Işıkara’nın önerisini olumlu bulan bazı vatandaşların çadır kentteki çadırlarından ayrılarak ilçedeki az hasarlı evlerine dönmeye başladıkları görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!