'Deprem Dede' ANAP'tan vekil adayı

Güncelleme Tarihi:

Deprem Dede ANAPtan vekil adayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2002 15:52

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Ahmet Mete Işıkara, Yılmaz'la birlikte düzenlediği basın toplantısında ANAP'tan milletvekili adayı olmak için yarın görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile Boğaiziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Mete Işıkara, kısa bir görüşmenin ardından ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamada, Işıkara'nın 3 Kasım seçimlerinde ANAP'tan milletvekili adayı olmak için yarın görevinden istifa edeceğini açıkladılar. Yılmaz şunları söyledi:

YARIN İSTİFA EDECEK

"Bütün Türkiye'nin yakından tanıdığı Prof. Ahmet Mete Işıkara bu konudaki çalışmalara daha fazla katkıda bulunması amacıyla partimize davet etmiştik. Kendisi ANAP'tan milletvekili adayı olmak için yarın görevinden istifa edecek. Sayın Işıkara'nın afet yönetimi konusunda Amerikan modelinden esinlenen bir çalışması söz konusudur. Bu toplantıda, kendisinin saflarımıza katılmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek, hem de bu projeyi sizlere anlatmayı amaçladık."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'A BAĞLI ACİL DURUM MÜSTEŞARLIĞI

Yılmaz'dan sonra söz alan Işıkara ise şunları söyledi:

"Sayın Yılmaz'la en son 25 Nisan'da görüşmüştüm. O günlerde hiç seçim söz konusu değildi. Ama nasıl bir afet yönetimi konusunda görüşlerimi ifade etmiştim. Kendisi öngördüğüm hedefleri ANAP içinde yapabileceğimi söyledi. Bundan gurur duydum. ANAP olarak yeni bir afet yönetmeliği öneriyoruz. Bunun için finansman mevcuttur. Bugüne kadar kullanılammıştır, ancak böyle bir afet yönetmeliğiyle bu finansman da kullanılacaktır. Önerdiğimiz, doğrudan Başbakana bağlı, Türkiye acil durum müsteşarlığı. Bu aynen ABD'deki sistemin bir benzeri. Bu müsteşarlık, afetle ilgili belli kurumların bir şemsiye altında toplanmasından oluşuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!