Deprem bölgesinde fırtına endişesi

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde fırtına endişesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kocaeli, Bolu, Düzce, Sakarya, Yaşova ve depremden etkilenen diğer bölgelerde bugün sabah saatlerinden itibaren hızı saatte 90 kilometreye ulaşabilecek fırtına beklendiği bildirildi. Depremzedeler, fırtına ve soğuk haberleri üzerine endişeli bir bekleyişe girdiler.

Söz konusu fırtınanın öğle saatlerine kadar depremden etkilenen yerleşim birimlerinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Bu arada, hava sıcaklığı yarından itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlamak üzüre tüm Marmara bölgesinde hissedilir şekilde azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Fırtına, şiddetini yarın akşam azaltırken, yağmur ve kar yağışı başlayacak ve ısı sıfır dereye kadar düşecek.

Meteoroloji yetkililerinin fırtına, yağmur, kar ve soğuk açıklamalarından sonra çadırkentlerde önlem almaya başlayan kriz masası yönetimleri, çadıkentlerin fırtınadan zarar görmemesi için çalışmalara başladıklarını söylediler. Çadırları tutan kazık ve iplerin sağlamlaştırılmasının yanı sıra, depremzedelerin fırtına sırasında ailelerinin ve çadırlarının yanında olması istendi.

Düzce Kriz Merkezi Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Orhan Öztürk, çadırkentlerde katalitik soba dışında ısınmaya müzeda etmediklerini belirterek, ‘‘Fırtına olsun olmasın katalitik dışında soba yakılmasına müsade etmiyoruz‘‘ dedi.

Bunlara dikkat

Çadırlarınızın sağlamlığını kontrol edin. Kazık iplerini sağlamlaştırın. Oynak direkleri destekleyin.

Yaşam ortamınızın çamurlaşmasını önlemek için tedbirler almaya bakın.

Katalitik soba dışında soba, mangal yakmayın. Fırtına nerdeniyle elektrik telleri kopabilir ve bacalar devrilebilir.

Fırtına ve yağış sırasında çadırınızın yanında, ailenizle birlikte bulunun.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!