Denizli'den Pakistan'a yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Denizliden Pakistana yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 19:57

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı İbrahim Sarıkaya, gerekirse hukuki düzenlemeler yapıldıktan sonra, Merkez Bankası rezervlerinden Pakistan'a yardım yapılabileceğini söyledi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şubesinden, sel felaketine maruz kalan Pakistan'a ulaştırılmak üzere yaklaşık 100 bin liralık ayni ve nakdi yardım, derneğin İstanbul'daki genel merkezine gönderildi.
Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi tarafından Pakistan için başlatılan yardım kampanyasında 25 bin liralık tekstil ürünü, giyim ve ayni yardım kamyonlara yüklenerek yola çıkarıldı. Derneğin Denizli şubesinden ayrıca 74 bin liralık nakit para genel merkezin hesabına yatırıldı.
İbrahim Sarıkaya, Türkiye'nin Pakistan'a karşı son derece duyarlı olduğunu belirterek, aynı duyarlılığı sivil toplum örgütlerinin de gösterdiğini söyledi.
Pakistan'a yapılan yardımların daha fazla olması gerektiğini vurgulayan Sarıkaya, gerekirse hukuki düzenlemeler yapıldıktan sonra, Merkez Bankası döviz rezervlerinden Pakistan'a yardım yapılabileceğini ifade etti.
Sarıkaya, “Devletin Merkez Bankası'nda döviz fazlalığı olduğu söyleniyor. Bunun bir miktarıyla yardım yapılabilir. Gerekirse bir siyasi parti teklif verir, diğerleri sanırım hepsi destekler. Bu şekilde de yardım yapılabilir” dedi.
Dernek olarak topladıkları yardımlar hakkında detaylı bilgi veren Şube Müdürü Mahmut Aydoğan, “Denizli halkı olarak mağdur Pakistan halkının yanında yer almamız gerekir. Kurtuluş Savaşında kollarındaki bileziği çıkarıp Türk halkına gönderen Pakistanlı annelere sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!