Denizli seçim sonuçları 1 Kasım 2015 (milletvekili listeleri)

Güncelleme Tarihi:

Denizli seçim sonuçları 1 Kasım 2015 (milletvekili listeleri)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 19:07

Denizli seçim sonuçları hakkında tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Denizli’de 1 Kasım 2015 genel seçimlerde toplam 718 bin 220 seçmen bulunuyor. 7 Haziran seçimlerinde Denizli'de Ak Parti, birinci olmuştu. 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarını dakika dakika takip etmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Denizli seçim sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. 1 Kasım 2015 genel seçiminde Aydın’da toplam 713 bin 270 seçmen bulunuyor. 7 Haziran seçimlerine göre Denizli’de 4 bin 950 seçmen artışı oldu.

Denizli seçim sonuçları 1 Kasım 2015 (milletvekili listeleri)

7 Haziran seçimlerinde Denizli’de birinci sırayı oyların yüzde 39.5’ini alan Ak Parti kazanmıştı. CHP yüzde 35.11, MHP yüzde 18.3, HDP yüzde 3.8 oy almıştı. Samsun’da Haziran seçimlerinde katılım oranı yüzde 89.88 olmuştu. En düşük katılım Çameli ilçesinde yaşandı. Çameli’nde seçmenlerin yüzde 87.13’ü sandığa gitti. En yüksek oran ise Sarayköy’de yakalandı. Sarayköy ilçesinde oy kullananların oranı yüzde 92.05 oldu.
Ak Parti ce CHP geçen seçimlerde Denizli’de 3’er milletvekili çıkarmıştı. MHP 1 milletvekilini meclise sokmuştu. HDP milletvekili çıkaramamıştı.
1 Kasım 2015 seçimi için partiler milletvekili aday listelerini hazırladı. Denizli seçim sonuçlarına göre Meclis’e girecek isimler belli olacak.

Haberin Devamı

1 KASIM 2015 SEÇİMLERİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ (sıra numarasına göre)

Ak Parti

1) Nihat Zeybekci, 2) Sema Ramazanoğlu, 3) Şahin Tin, 4) Cahit Özkan, 5) Osman Yüceliş, 6) Emin Okkaya, 7) Muahmmed Bekir Ege

CHP

1) Melike Basmacı, 2) Kazım Arslan, 3) Gülizar Biçer Karaca, 4) Adil Demir, 5) Ahmet Divarcı,6) Halis Ödel, 7) Azmi Ermiş

MHP

1) Emin Haluk Ayhan, 2) Cafer Birtürk, 3) Mehmet Uz, 4) Mustafa Çırak, 5) Halil Öztürk, 6) Yurdahann Özhan, 7) Efe Şahin

HDP

1) Perihan Üge, 2) Ahmet Turhan, 3) Emine Yalçın, 4) Ayfer İnan, 5) Özgür Çavuşoğlu, 6) Ahmet Sari, 7) Cengiz Erbenzer

DENİZLİ SEÇİM ANALİZİ

Denizli seçim sonuçları ele alındığında Ak Parti’nin düşüşünü, CHP ve MHP’nin yükselişine tanık oluyoruz. Ancak bu yükseliş milletvekili açısından MHP’ye yaramadı. Ak Parti 2011’e göre bir vekil kaybederken, CHP 1 vekil kazandı.
Ak Parti, 4 yıllık süre içinde yüzde 46.6’dan yüzde 39.5’e düştü.
Denizli seçim sonuçlarına göre CHP 4 puanlık bir yükseliş yakaladı ve bu sayede 1 milletvekili daha kazandı.

Haberin Devamı

DENİZLİ SEÇİMİNDE CİHANER YOK

Denizli seçimlerinde dikkat çeken ilk ayrıntı İlhan Cihaner oldu. 2011’de Denizli’den aday olup milletvekili seçilen Cihaner, 7 Haziran’da İstanbul’dan aday olmuştu. Cihaner, 1 Kasım seçimlerinde de aynı tercihi kullandı ve İstanbul 3’üncü bölgeden vekil adayı oldu.
Cihaner, 1999 yılında Şırnak'ın İdil İlçesi'nde görev yaparken, 1989 yılında öldürülen üç köylünün dosyasını açarak, JİTEM'in önemli isimleri olan Albay Arif Doğan, 1993 yılında öldürülen Cem Ersever, Yüzbaşı Sinan Yaşar, itirafçı İbrahim Babat'ın da aralarında bulunduğu kişiler hakkında iddianame hazırlamıştı.
Vezirköprü ve Alaşehir'de başsavcılık görevlerinin ardından Cihaner, Erzincan Cumhuriyet başsavcısı olarak görev yaparken 2007 yılında İsmail Ağa cemaatiyle ilgili olarak başlattığı soruşturma tutuklanmasına kadar varan bir dizi gelişmeye sebep olmuştu. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

AK PARTİ’DE NİHAT ZETBEKCİ

Denizli seçimlerinde Ak Parti’nin Denizli kozu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci… Zeybekci, en son katıldığı Tarım ve Hayvancılık Toplantısı’nda bunları anlattı:
“Biliyorum ki her sabah televizyonu açtığınız zaman televizyonlardaki adı ekonomi programlarını izliyorsunuz. Ama sadece ve sadece finans yorumcuları. Bunun altını çizerek söylüyorum; hiç birinin ekonomiyle ilgili söylediği bir tek cümle yoktur. Söyledikleri söz finans piyasalarıyla ilgili, yani Amerikan Merkez Bankası faizi ne yapacak? ve Türkiye'de ne olacak bu kurun hali? Türkiye'nin cari açıkla sağladığı başarılar, Türkiye'nin bütçe açığıyla sağladığı başarılar, Türkiye'nin büyümede sağladığı başarılar, Türkiye'nin kamu borçlanma yapısındaki sağlamlığı, Türkiye'deki bankalarının Avrupa Birliği içindeki, dünyadaki standartlara göre değerleri, Türkiye'nin dış ticaret açığında tarihi zirvelere doğru geldiği hiç gündeme gelmiyor. Türkiye'nin toplam borcu, Türkiye'nin toplam borcu içindeki kısa dönem yapısal vadeli borçları, bunların Merkez Bankası rezervleriyle karşılaştırmaları hiç biri Türkiye'nin döviz hesaplarıyla ilgili hiç bir şey söylemezler. Onun için bu gün sizlerle onlara bir bakalım da onlar orada öyle sallarlarken konuşurlarken kendi niyetlerini mazeret beyan ederken nelere birilerinin ağızlarının suyu akıyor, niyetlerine şöyle bakalım beraber”

 

BAKMADAN GEÇME!