Güncelleme Tarihi:
Fethiye İskelesi’ndeki yunusu gören balıkçılar, balığı bir botla açık denize götürmek istedi. Bu kez tersane tarafına sığınan yunus için yetkililere haber verilince, Tarım İlçe Müdürü Fahri Alaşan, Fethiye Belediyesi veterineri ve belediye zabıta ekipleri ile hayvanseverler saat 18.00 sıralarında tersaneye geldi. Dalgıçlar yardımıyla yunusta yara olup olmadığı incelenirken, dış görünümünde derin bir yaraya rastlanmayan yunusun sırt kısmında hafif sıyrıklar tespit edildi.
Yetkililer, yunusun poşet ya da olta yutmuş olabileceğini belirtirken, kuyruğuna halat bağlanarak açık denize götürülmek istenen yunus karadan 100 metre ilerledikten sonra halattan kurtulup tekrar kıyıya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonunda kıyıdan ayrılmayan yunus kumsal bir yere çekilerek bırakıldı.
Yunusu denize salma çalışmaları sabah da devam etti. Sabaha kadar gözlem altında tutulan yunus balığı, sabah saatlerinde Liman Başkanı Kaptan Murat Yıldız gözetiminde veteriner tarafından kontrolden geçirildi. Özel koruma yapılan yunus, Caretta Diving Centre’a ait tekneye bağlanırken, dalgıçlar da açık denize gidişte balığın tekneye çarpmaması için etrafında güvenlik oluşturdu. Yavaş yavaş seyreden tekneye bağlı yunus, dalgıçların korumasında açık denize götürüldü.
Yunusun bir şeyden korktuğu için kıyıya sığındığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Çevreci Ali İhsan Emre, “Fethiye deniz bölgesi. Buraya her türlü deniz canlısı gelir. Buraya bir hayvan hastanesi şart. Yunusun iç organlarının zarar görüp görmediğini bilmiyoruz. Hayvanın sıkıntısı olmasa kendini karaya atmazdı” dedi.
Yunus olduğu haberini alan çevre sakinleri, balığı görebilmek için kıyıya koştu.