Denizden kaynayan su, Çeşmeyi dünyaya taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Denizden kaynayan su, Çeşmeyi dünyaya taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 11:08

Denizin içinden kaynayan kullanılabilir termal su kaynaklarıyla dünyanın şanslı bölgelerinden biri olan Çeşme, potansiyelini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

70 otele termal bağlantı yapılan ilçede, bu yıl bazı oteller kış aylarında da turist ağırlamaya devam edecek. İlçenin 5 yıl içinde dünyaca tanınan bir termal merkez olması hedefleniyor.
İlçenin otellerinden Altınyunus'un bünyesindeki Bio Venüs Sağlıklı Yaşam Merkezi, fizik tedavi ruhsatını alarak ilk konuklarını ağırlamaya başladı. Denizden kaynayan suyun tuzlu olması nedeniyle diğer kaplıca türlerine göre daha tedavi edici özelliğinin bulunduğunu belirten Bio Venüs Yöneticisi Harun Erkan, Kuzey Avrupa ülkelerinde yaptıkları çalışma sonucu ilk turistleri ağırlamaya başladıklarını belirtti.

-YABANCI SİGORTA ŞİRKETLERİ TÜRKİYE'DE TEDAVİYİ TERCİH EDİYOR-

Hollanda'da bir günlük fizik tedavi maliyetinin 1250 avro olduğunu, aynı tedavinin Çeşme'de 150 avro olduğunu ifade eden Erkan, Çeşme'nin güneş, deniz ve kum gibi avantajları nedeniyle bu ülkedeki sigorta şirketleri tarafından tercih edildiğini ifade etti.
Çeşme'deki Ontur, Sisus ve Altınyunus otellerinin ortak hareket ederek bu ülkede bazı anlaşmalar yaptığını kaydeden Erkan, ilk etapta Eylül-Aralık döneminde 1000 kişilik grubun Çeşme'ye geleceğini bildirdi. İsviçre, İskandinav ülkeleri ve Rusya'da tanıtımın devam ettiğini belirten Erkan, şunları söyledi:
“Çeşme ile ilgili yoğun tanıtım çalışması yaptık. Avrupa'dan gazeteciler gelerek bölgeyi inceledi. Bu çalışmalar sonucu bağlantılar yapmaya başladık. Tedavi görecek konuklar için özel uçak, minibüs, oda ve eğitimli personel gibi tüm gerekli şartları yerine getirdik. Avrupa Kaplıcalar Birliği'nin onayını alarak bu birliğe üye olduk.
Altınyunus Oteli'nin oturmuş bir potansiyeli var. Bunu bozmadan termal turizme de hizmet vereceğiz. Merkezimizde ağırlıklı olarak diğer otellere gelecek konuklara günübirlik hizmet vermeyi planlıyoruz. Otelimiz kış aylarında da açık kalarak bu alana ağırlık verecek.”

-5 YILDA İDDİALI HEDEF-

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ise ilçedeki 70 otele termal su bağlantısı yapıldığını söyledi.
Tedavi ruhsatı bulunmadığı için bu otellerin güzellik ve SPA hizmeti verdiğini dile getiren Öncel, tüm otellerin ortak kullanacağı bir termal tedavi merkezi yapımı için harekete geçtiklerini belirtti.
İzmir ve Çeşmeli 60 işadamının oluşturduğu Termal Turizm Yatırımcıları Derneği A.Ş'nin (TETUSA) 2 ay içinde merkezin temelini atacağını ifade eden Öncel, şöyle konuştu:
“Açtığımız yarışma sonucu seçilen ve Türkiye'de benzeri olmayan bir projeyle 10 bin metre karelik alanda termal tedavi merkezi, alışveriş merkezi ve 100 yataklı otel yapacağız. 30 milyon dolara mal olacak tesis için iki yer arasında karar aşamasındayız. İki ay içinde temelini atarak 2009 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Çeşme'deki tüm oteller bu tesisten yararlanacak. Tesis hizmete girdiğinde günlük 1500-2 bin kişiye hizmet vermeyi planlıyoruz. 2009'dan itibaren Çeşme'deki otellerin tümü kışın da açık kalacak. Bu yatırım Çeşme'nin kaderini değiştirecek.”

Haberin Devamı

TETUSA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını Şinasi Ertan'ın yürüttüğünü, başkan vekilliklerini kendisinin ve Necdet Nalbantoğlu'nun üstlendiğini ifade eden Öncel, girişimin kar kaygısı bulunmayan, Çeşme'ye gönül vermiş iş adamlarından oluştuğunu kaydetti.
Çeşme'nin Turizm Kentleri Projesi kapsamında tahsisi için açılan ihalenin, çok büyük alanları kapsadığı ve yüksek maliyetli olduğu için yeteri ilgi görmediğini ve iptal edildiğini söyleyen Öncel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün daha küçük bölümlerle tahsise çıkmak üzere hazırlandığını, TETUSA olarak bu ihalelerle de ilgilenebileceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!