Deniz polisine ‘komando’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Deniz polisine ‘komando’ eğitimi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2024 07:00

Deniz polisi adayları, yüzme, dalış, bot kullanma, boğulma vakalarına müdahale, sualtında ve suüstünde delil arama konularında 45 günlük eğitimle göreve hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Yalova Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nde, 1 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından gelen polislere ‘Suüstü Arama-Kurtarma’, ‘Suda Hayatta Kalma’ ve ‘Gemi Adamı’ branş temel eğitimleri veriliyor.

Deniz polisine ‘komando’ eğitimi

2 dönem halinde verilen eğitimlere, Polis Arama-Kurtarma ve Gemi Adamı ekiplerinde yer alan toplam 40 polis katılıyor. 45 günlük dönemler halinde verilen eğitimlerde suda dayanıklılığı artırıcı kondisyon hareketlerini yapan polisler, komandoları aratmıyor.

Deniz polisine ‘komando’ eğitimi

Haberin Devamı

HER SABAH DALIÅž

Polisler bot kullanma, yüzme, boÄŸulmakta olan kiÅŸiye yaklaÅŸma teknikleri, temel ilkyardım, suüstü ve kıyı arama konularında eÄŸitimler alıyor. Ayrıca Liman Kanunu ve kontrolü gibi konularda da eÄŸitim veriliyor. Sualtında delil araması yapan dalgıç polisler, boÄŸulma tehlikesi geçiren kiÅŸiyi kurtarıp, botta ilk müdahaleyi yapıyor. Her sabah açık denizde yüzen ve dalış yapan polisler, eÄŸitim sonunda sertifikalarını alıp göreve baÅŸlıyor.Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!