Deniz Gezmiş’li savunma

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş’li savunma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Deniz Gezmiş’in idamının yıldönümünde Gaziantep’te anma yürüyüşüne katılan ‘Emeğe Ezgi’ grubu üyelerinin örgüt üyeliğinden Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Sanıklar yürüyüş sırasında çektikleri fotoğraflarla, CHP’li belediyenin Deniz Gezmiş Parkı ve heykelinin fotoğraflarını dosyaya delil olarak sundular ve “Bir yerde izin veriliyor, bir yerde suç” dediler.

GAZİANTEP’te 6 Mayıs 2012’de, idamının yıldönümünde Deniz Gezmiş’i anma yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan ‘Emeğe Ezgi’ müzik grubu üyelerinin örgüt üyeliğinden yargılaması başladı. 4’ü kadın 12 sanık, yürüyüş ve açıklama sırasında çektikleri fotoğraflarla, Ataşehir Belediyesi’nin Deniz Gezmiş Parkı ve heykelinin fotoğraflarını delil olarak sundu. Sanık avukatı, “Bir yerde izin verilen etkinlik, başka yerde suç sayılıyor.” dedi.  Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada söz alan müzik grubu üyesi sanık Sinan Koçum, sanatçı olduğunu ve sesinin kısılmaması için slogan atmadığını belirterek “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili benim çıkardığım bir albümde, bu konuda şarkılar vardır. Bunlar Bakanlık tarafından bandrol verilen eserlerdir. Olay günü de zaten slogan atmadım. Yürüyüş esnasında da fotoğraf
çektim.”
CHP’Lİ BELEDİYENİN HEYKELİ
Tiyatro oyuncusu olduğunu söyleyen Züleyha Düzdaban ise “Basın açıklaması esnasında Nazım Hikmet’in şiirlerinden oluşan bir oyun sundum. Aynı oyunu Türkiye’nin birçok yerinde de oynamıştım. Ama Gaziantep’te oynadığım oyun, dosyada örgütsel oyun gibi gösterilmiş” dedi. Duruşma gelmeyen iki sanığın dinlenmesi için ertelendi.
İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMA
İddianamede ise sanıklarla ilgili şu suçlamalar yer alıyor: “Şüphelilerin Valilik kararının ertelenmesine rağmen Kırkayak Parkı’nda toplandıkları, örgütsel slogan attıkları, marş söyledikleri, Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapattıkları, kalabalığı yönlendirdikleri, Yeşilsu Parkı’nda bahse konu eyleme devam ettikleri kamera kayıtları ile tespit edilmiştir. Şüpheli Emrah Ceyran öncülüğünde ‘Emeğe Ezgi’ isimli müzik grubu tarafından örgütsel içerikli marş ve slogan söylenmiş, söylettirilmiştir. ‘Ellerinde pankartlar. Devrimci bu çocuklar’ şeklinde devam eden müzik ve halay etkinliği yaptırırken, görüntüleri tespit edilmiştir.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!