Deniz Feneri'nin kuryeleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Fenerinin kuryeleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2007 11:32

Alman polisi, buharlaştırılan 18 milyon euro parayı henüz bulamadı ama paraları taşıyan kuryelerin isimlerinh itek tek belirledi. Kara para aklayan iki kişi ise tutuklandı.

Haberin Devamı


Deniz Feneri Derneği'nin kara para bağlantılarını araştıran Alman polisi, 18 milyon euro paranın buharlaştırılması ile ilgili olarak 5 kuryenin ismini belirledi.
Türkiye'de kurulan ve Kanal 7 Televizyonu tarafından popüleritesi arttırılan Deniz Feneri Derneği ile ilgili soruşturma Alman polisi tarafından titizlikle yürütülürken, bazı sürpriz isimlerin de dosyaya dahil edildiği belirtildi. Soruşturmayı yürütmek üzere kurulan özel ekip, öncelikle nakit para trafiğini ve hangi şirketlerin Deniz Feneri Derneği ile maddi bağlantısının bulunduğunu belirledi. Buharlaştırılan 18 milyon euro'nun ise nereye gittiği ve kimlerin cebine girdiğini didik didik araştırmayı sürdürüyor.
Görevlendirilen özel ekip, derneğin Frankfurt'ta bankalarda bulunan hesaplarındaki şüpheli para havalelerini incelemeye aldı. Dedektifler, DFD e.V.'nin banka hesaplarından düzenli olarak yüksek miktarlarda nakit olarak euro çekildiğini de saptadı. Kuruluşun 2002-2006 arasında 45 ayrı işlemle 8 milyon euroluk nakit para çektiğini saptayan Alman polisi bu paraları henüz bulamadı.
Alman polisi, savcılık kanalıyla ayrıntılı olarak yaptığı mali soruşturma sonucunda, DFD'nin Vakıfbank Frankfurt Şubesi'ndeki hesabından da 10 milyon 271 bin euro'luk şüpheli nakit para çekildiğini tespit etti.
AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Kanal 7'ye de para aktarıldığı şüphesiyle nisan ayında kuruluşa baskın yapılmıştı. Alman polisi, DFD e.V.'nin, Frankfurt'ta Adam-Opel Str. 5 adresindeki ofisinde yaptığı araştırmada, aynı binada Türkiye'den de uyduyla izlenen Kanal 7 Int, Euro 7 Fernseh und Marketing GmbH ve TVT adlı TV kanallarının da yayınlarının yapıldığını tespit etti. Ekip, DFD e.V.'nin, Atlas Media Marketing GmbH, Atlas Pazarlama, Atlasline, European Consulting & Marketing GmbH, Offenbacher und Frankfurter Wohnungsbaugenossenschaft e.G. (OFWG e.G), Rapidway GmbH, Taxi-Quick GmbH, Weiss Handelsund Investment GmbH, Club Familia Çeşme Holiday adlı şirket ve derneklerle bağlantısının bulunduğunu belirledi.
Franfurt bölge mahkemesince verilen kararlar doğdrultusunda, aynı bölgede 24 ayrı özel mülkün de içinde olduğu arama ve yakalama müzekkerelerini çıkaran Alman polisi, ilk aşamada Mehmet Gürhan ve Firdevsi Ermiş'i kara para aklamayla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı, ikili tutuklandı. Alman dedektifler, DFD e.V.'nin nakit para kuryeleri olarak İ.K., H.S., Z.K., M.Ç., İ.K. adlı Türklerin isimlerini belirlerken, bazı sürpriz isimler ile ilgili olarak Türk polisinden bilgi istendi. Hakkında sbilgi istenen kişiler arasında Çankırı'nın Çerkeş ilçesindeki Aytaç A.Ş. adli şirketin sahipleri de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!