Demirel şehit ailelerine seslendi

Güncelleme Tarihi:

Demirel şehit ailelerine seslendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir’den Manisa’ya askeri bir helikopterle gelen Demirel’i, 19 Mayıs Stadyumu’nda Manisa Valisi MUzaffer Ecemiş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kazım Usta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Güneş ve Belediye Başkanı Adil Aygül karşıladı. Maliye Bakanı SÜmer Oral ve Devlet Bakanı Fikret Ünlü de Demirel ile birlikte Manisa’ya geldiler.

Karşılamanın ardından Demirel’in bulunduğu konvoy, Valiliğe hareket etti. Yol boyunca vatandaşlar ve öğrenciler Demirel’e sevgi gösterisinde bulundular. Valilikte törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Demirel’e burada Vali Muzaffer Ecemiş tarafından, kentin sanayi, tarım, ulaşım, eğitim ve sağlık konularında brifing verildi.

Demirel, brifingten sonra yaptığı konuşmada, Manisa’nın Türkiye’nin gelişmiş illerinden biri olduğunu belirterek, hemen hemen her köşesine uygar hizmetler götürüldüğünü kaydetti. İlin her yöresinde okul, yol, su, elektrik ve telefon hizmetlerinin mevcut olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı, Manisa’nın ulaşım açısından İzmir, Ankara ve İstanbul bağlantılarının dar gelmeye başladığını ifade etti.

BU SENE GÜZEL ŞEYLER BEKLİYORUZ: Manisa ile büyük ilçelerinde sanayi bölgelerinin yaygın hale gelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Demirel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin övündüğü sanayi bölgeri olduğunu kaydetti. Demirel, “70 kadar fabrika çalışmaktadır. Bir o kadar da yeniden yapılacaktır. Bu sene herşeyde yeni bir hareket olacaktır ve sanayileşmede çok güzel şeyler bekliyoruz. Akhisar, Salihli, Turgutlu ve Kula’da meydana getirilen organize sanayi bölgelerinin bir an evvel altyapılarının tamamlanıp, tesislerin yapılır hale gelmesi beni memnun etmektedir“ dedi.

Cumhurbaşkanı Demirel, ildeki okullarla ilgili gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu da kaydederek, “30 çocuk bir sınıfta okuyacaktır. Bu hedeftir. Bu hedefe ne kadar erken varılırsa, o kadar memnuniyet vericidir“ diye konuştu.

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi’nin çok geliştiğini dile getiren Demirel, bugün 400 yataklı bir hastanenin temelini atacakların söyledi. Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın ve Denizli’deki üniversite hastaneleri ile birlikte bölgedeki üniversite hastanelerinin de teçhiz edildiğini anlatan Cumhurbaşkanı, tıbbı en ileri şekilde uygulanmanın önemini vurguladı.

ŞEHİT AİLELERİNİN TEŞEKKÜRÜ: Manisa Şehit Alileleri Yardım Derneği Başkanı Dilaver Girgin, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı bir albüm ile taleplerini içeren bir mektubu Demirel’e verdi. Girgin, şehitler konusundaki duyarlığı konusunda Demirel’e teşekkür ederek, kendilerine verilen madalyaları koruyacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de şehit ailelerini tebrik ederek, şunları söyledi:

“Şehitlerin ruhu şad olsun. Onları rahmetle, şükranla, minnetle anıyoruz. Ülkenin her ne zaman şehide ihtiyacı olduysa milletimiz, evlatlarını güle güle uğurlamıştır. Bu ülkenin gencecik evlatları şehitlik mertebesine ulaşmak için yollara düşmüştür. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Ve bu dünyanın karışık coğrafyasında bin yıldır barınmamızın sebebi budur. Hepimiz bu vatan için varız. Bu vatan bizden ne zaman ne isterse aziz olan canımızı bile veririz. Sizler şehitlerin anne ve babaları, fevkalede bahtiyar kişilersiniz. Çünkü fevkalede aziz varlıklarınız bu vatan için şehit olmuşlardır. Milletin evlatlarıdır. Şehitlerimizin yeri milletimizin gönlüdür.“

Terör olaylarında 5 bine yakın gencin şehit olduğunu kaydeden Demirel, yurt çapında ülkenin her köşesinde şehitlerin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

„Demek ki, bu ülke için fedakarlık istendiği zaman ülkenin her köşesi fedakarlığa koşuyor ve bu fedakarlığa seve seve katılıyor. Evlatlarımızın ruhu şad olsun. Provokasyonlara, tahriklere kapılmayın. Kimse kapılmasın. Yani siz bir şehidin anası babası olarak üzülüyorsunuz. Ben 5 bin şehit için üzülüyorum. Bir kişi için üzülen ile 5 bin kişi için üzülenin farkı var. Üzülmemek mümkün değil.“

Cumhurbaşkanı Demirel, bir gazetecinin, „Genelkurmay’ın dünkü açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?“ şeklindeki sorusuna, „Bir beyanda bulunmak istemiyorum“ dedi.

Manisa Valisi Ecemiş, Cumhurbaşkanı Demirel’e günün anısına, „Manisalı Padişahlar“ ve „Saruhanoğulları“ adlı kitaplar ile mesir macunu, Manisa halısı hediye ederken, Ressam
Nezaket Kahyaoğlu da Cumhurbaşkanı Demirel’in portresini işlediği tabloyu sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!