Demircan'dan turizm açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Demircandan turizm açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 13:45

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçenin kültür, sanat ve turizm merkezi olması için çalıştıklarını belirterek, "Yeni açılan otellerle 5 bin yataktan 30 bin yatağa ulaşan bir kapasite yakaladık. Bu misafirlerimiz Beyoğlu'na günlük 22 milyon lira ekonomik değer kazandırıyor"

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Demircan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapılan oda başkanları toplantısına katıldı.


Toplantıda konuşan Demircan, Beyoğlu'nun eğlence mekanı algısını kırdıklarını belirterek, "Beyoğlu'nun kültür, sanat ve turizm merkezi olması için çalıştık. Sonuçta yeni açılan otellerle 5 bin yataktan 30 bin yatağa ulaşan bir kapasite yakaladık. Bu misafirlerimiz Beyoğlu'na günlük 22 milyon lira ekonomik değer kazandırıyor" ifadelerini kullandı.


Beyoğlu'nda turizmin gelişmesiyle eski binaların ihya edildiğini aktaran Demircan, yaptıkları çalışmalarla kısa sürede bölgede bulunan 5 bin binanın restore edildiğini ve ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.


Demircan, belediye olarak aldıkları makro tedbirlerle ilçe ekonomisini tıkanmaktan kurtardıklarını anlatarak, "Daha önce İstiklal Caddesi'ne gelen insanlar, Taksim'den Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyor, ardından geri dönüyordu. Ancak şimdi Tünel'e, hatta Galata Meydanı'ndan Karaköy'e kadar ciddi bir insan sirkülasyonu var. Bunun oluşması için öncelikle köhnemiş binalarımızı yenileyerek buralara hayatın geri dönmesini sağladık. Ardından adeta işgal edilen bazı sokaklarımızın herkese açılmasını sağladık. Bu konuda çok sorunlar yaşadık. Ancak kazanan İstanbul oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Müzisyenlerin esnaf odası olmalı"



Beyoğlu'ndaki işletmelerde çalışan müzisyenlere de değinen Demircan, esnaf odası çatısı altında örgütlenmeyen müzisyenlerin mağdur olduğunu belirtti.


Demircan, müzisyenlikle geçimini sağlayan Romanların mesleki bir tanımı olmadığına işaret ederek, "Bu vatandaşlarımızı çalıştıran işletmeler de bu kişileri garson veya bulaşıkçı olarak gösteriyor. Bu meslek dalını bir esnaf odası çatısında birleştirebilirsek, hem bu kişiler hem de işletmeler açısından çok faydalı olur" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!