Deli Emin de bizi görecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Deli Emin de bizi görecek mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 01:04

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Vizontele’ filmini çektiği Van’ın Gevaş ilçesinde ‘Deli Emin Doğa ve Bisiklet Festivali’ düzenlendi. Festival kapsamında ilçe sakinlerine bisiklet dağıtıldı.

Haberin Devamı

VAN’ın Gevaş ilçesi, 2001’de Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği ‘Vizontele’ filminin çekimlerine ev sahipliği yapmıştı. 15 yıl sonra Vizontele ruhu ilçede yeniden canlandı. Filmin baş karakteri ‘Deli Emin’den esinlenerek ‘Deli Emin Bisiklet ve Doğa Festivali’ düzenlendi. İki parkurdan oluşan bisiklet turunun ilk güzergâhı Pınarbaşı’ndan ilçe merkezine inen dar, yeşillik bir yoldu. Katılımcılar, ‘Deli Emin’ karakterinin kullandığı gözlükleri de takarak müzik eşliğinde parkura başladı. Etkinlik için dağıtılan bisikletler kapışıldı. Beraber bisiklete bindiğimiz yol arkadaşım Yasin normalde ilçede bisiklete binenin az olduğunu, etkinliğin heyecan yarattığını söylüyor.

BAŞKAN DA BİSİKLET ÖĞRENDİ

Festivalin fikir babası Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan. Hakan, festivalin açılış konuşmasında kendi de bu vesileyle 40 yaşından sonra bisiklete binmeyi öğrendiğini anlatıyor: “Filmde belediye başkanı ‘Bir yerde mutlu olmanın şartı orayı sevmektir. Sen bir yeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir’ diyor. Ben de diyorum ki Gevaş doğasıyla kültürüyle bütün değerleriyle sevgiyi hak eden dünyanın en güzel yeridir. Deli Emin karakteri bize bisikleti ve deliliği sevdiren bir karakter. Gevaş da nev-i şahsına münhasır, globalizmin değişim rüzgârına rağmen kendini koruyabilmiş bir yer. Van’da 2 bine yakın bisiklet kullanıldığını öğrendim ama bir sorun vardı. 40 yaşındayım, 45 günlük bisiklet sürücüsüyüm. Bugün Deli’nin gözüyle dünyaya bakacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!