Delegeyi kuyruğa dizmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Delegeyi kuyruğa dizmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Partimizin tüzüğünü güncelleştirerek ön seçimi ve çarşaf listeyi getirecek, genel başkan seçimi öncesinde delegeleri kuyruğa dizerek imza alınması uygulamasına son vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Köln’de toplanan Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Genel Kurulu ve Genel Başkanı Ahmet İyidirli’ye mesaj gönderdi. Mesajında “Sevgili yol arkadaşlarım” ifadelerine kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Dünyanın neresinde olursa olsun sosyal demokratların, demokratik solcuların öncelikleri bağımsızlıktır, özgürlüktür, demokrasidir, yurtseverliktir. Partimizin tüzüğünü güncelleştirerek ön seçimi ve çarşaf listeyi getirecek, genel başkan seçimi öncesinde delegeleri kuyruğa dizerek imza alınması uygulamasına son vereceğiz. Siyasi Partiler Yasası’nda da halkın iradesinin gasbı anlamına gelen ve yüzde 47 oy alan hak hukuk tanımaz AKP’ye Meclis’te yüzde 65 çoğunluk sağlayan, böylece farklı düşüncelerin Meclise yansımasını engelleyen yüzde 10 barajını da kabul edilebilir bir orana çekeceğiz.”

Kılıçdaroğlu açıklamasında “Halkın iktidarında, AKP’nin engellemeleri nedeniyle kaldırılamayan dokunulmazlıkları kaldıracak, darbecilerden hesap soracak, faili meçhulleri aydınlatarak, sorumlularını yargıya teslim edecek ve mütedeyyin kitleyi kandıranlardan, onların inançlarını sömürerek dolandıranlardan ve yetim hakkı yiyenlerden mutlaka hesap soracağız” ifadelerine de yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!