Dehşet saçan damada tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

Dehşet saçan damada tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 16:04

Boşanma davası açan ve yeniden bir araya gelme teklifini geri çeviren eşi Atike Aslankılıç, kayınvalidesi Beyhan Uyaroğlu, kayınbiraderi Muhammet Enes Bozyaka ve baldızı Elif Tunca'yı bıçakla yaralayıp kaçan damatYılmaz Aslankılıç, tarafıdan yakalandı.

Haberin Devamı






Adliyeye sevk edilen Aslankılıç, avukatının kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuklanmaması talebi doğrultusunda önce serbest bırakıldı, ardından savcının itirazı üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan 20 yaşındaki Atike Aslankılıç, ailesinin istememesine rağmen, Bursa'da yaşayan Yılmaz Aslankılıç ile kaçarak evlendi. Bir yaşındaki kızları Rana'nın dünyaya gelmesinin ardından çiftin arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Atike Aslankılıç, eşinden boşanmak için Bursa'da dava açtı. Genç kadın, eşini terk edip, kızıyla İzmir'deki, ilk eşinden boşanan annesi 38 yaşındaki Beyhan Uyaroğlu'nun yanına geldi.
İddiaya göre, Yılmaz Aslankılıç, çocuğunu görmek ve eşiyle barışmak için Bursa'dan İzmir'e geldi. 4 katlı apartmanın üçüncü katında oturan kayınvalidesinin evine çıkan Yılmaz Aslankılıç, burada eşinden boşanma davasından vazgeçmesini, evine dönmesini istedi. Genç kadın bu teklifi reddedince çılgına dönen Yılmaz Aslankılıç, yanında taşıdığı bıçağı çıkartıp, evde bulunan kayınvalidesi Beyhan Uyaroğlu, eşi Atike Aslankılıç, kayınbiraderi 15 yaşındaki Muhammet Enes Bozyaka ve baldızı 28 yaşındaki Elif Tunca'yı bıçakladı. Kızı Rana'ya ise dokunmadı. Kanlar içerisinde kalan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Yılmaz Aslankılıç, üzeri kanlı bir şekilde olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı


Polis, kaçan Yılmaz Aslankılıç'ı yakalayıp adliyeye sevk etti. Aslankılıç, savcılıktaki ifadesinde “Çocuğumu çok özledim. Onu görmek için eve geldim. Beni terslediler. Üzerime saldırdılar. Kendimi korumak için bıçağı rastgele salaldım” dedi. Savcı Yılmaz Aslankılıç'ı tutuklanması istemiyle nöbetçi olan 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Sanığın avukatı müvekilinin sabit adres sahibi olduğunu belirtip tutuksuz yargılanmasını talep etti. Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verip Yılmaz Aslankılıç'ı serbest bıraktı.
Mağdurların avukatı, sanığın Bursa'da yaşamasına rağmen İzmir'de sahte bir adres verdiğini öne sürüp serbest bırakılmasına isyan etti. Olayı soruşturan savcı da mahkemenin serbest bırakma kararına itiraz etti. Bunun üzerine nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi sanık hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi.
Gıyabi tutuklama kararı üzerine polis, daha önce yakaladığı ve mahkemece serbest bırakılan zanlıyı tekrar yakalamak için çalışmalara başladı.
Yaralılardan 3'ü aynı gün taburcu edilirken, Elif Tunca'nın tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!