Değiştirilmesi gereken Erdoğan’ın kendisidir

Güncelleme Tarihi:

Değiştirilmesi gereken Erdoğan’ın kendisidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimler sonrasında başlattığı, "seçmene teşekkür" gezilerinin dördüncü durağında dün Zonguldak ve Düzce’deydi. Hürriyet’e kabine değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "29 Mart seçimleri kabinenin yarısını değiştirdi.

İlk genel seçimde de iktidarı değiştirecek" dedi, şu değerlendirmelerde bulundu:

Politika değişmeli

"AKP’nin izlediği politika aynen devam ettiği müddetçe, kabine değişikliğinin ne anlam var? Kabineden önce izlenen politikaların değişmesi önemli. Bir özeleştiri yapmadılar, yanlışlıkları tespit etmediler. Örneğin krizi inkar eden kadrolar şimdi çok daha önemli noktada, ekonomiden sorumlu olmaya devam ediyorlar. Bu değişiklikten medet ummak, iflah olmaz bir saflık, hayalperestlik, şaşkınlık içinde olmak demektir.

İstikamet CHP iktidarı

Başbakan ve AKP, beyhude bir çaba içerisinde Nasreddin Hoca gibi anahtarı yanlış yerde arıyorlar. Çare, kabineyi değiştirmekte değil, değiştirilmesi gereken şey artık bakanlar olmaktan çıkmıştır. Bakanları değiştirmekle farklı bir sonuç elde etmek mümkün değildir. Değiştirilmesi gereken doğrudan Başbakan’ın kendisi, AKP zihniyeti, AKP’nin çifte standartıdır. Yerel seçimlerde AKP için ’Abbas yolcu’ diyorduk. Abbas’ı gitti ’as’ı kaldı o da gidecek. Türkiye yerel seçimlerde işaret fişeğini çaktı. İstikameti gösterdi. İstikamet CHP iktidarıdır."

67 numara

DENİZ Baykal’ın, Zonguldak’ın Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan’ı ziyaretinde, Devrek bastonu armağan edildi. Halka hitap ederken kendisine verilen madenci baretini başına takan Baykal’a, Zonguldakspor atkısı ve adının yazılı olduğu 67 numaralı forma verildi. Ereğli’ye giden Baykal, Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık’ı da kutladı. Baykal’a elpek bezinden yapılmış şal ve Osmanlı çileği hediye edildi. Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ne geçip Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ı ziyaret eden Baykal’ı, yaşlı bir kadın alnından öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!