Defne Joy davasında 'abi' kuşkusu

Güncelleme Tarihi:

Defne Joy davasında abi kuşkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 23:05

Defne Joy Foster’in ölümüyle ilgili davayı mercek altına alan terör savcılığı, takipsizlik kararıyla bırakılan Kerem Altan’a yurtdışı yasağı koydu. Gerekçe, FETÖ tutuklusu baba Ahmet Altan’ın, ‘abi’ler vasıtasıyla davayı etkilemiş olabileceği...

Haberin Devamı

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın, 2 Şubat 2011’de Kerem Altan’ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmayı, İstanbul Terörle Mücadele Savcılığı mercek altına aldı. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Altan’ın, oğlu Kerem Altan’la ilgili soruşturmanın üzerini emniyet ve yargıdaki ‘abiler’ eliyle örttürdüğüne yönelik iddiaları ve bu konuda çıkan haberleri dikkate alan terör savcılığı, takipsizlik kararı ile sonuçlanan soruşturma dosyasını yeniden açtı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturmaları Bürosu savcılarından Can Tuncay’ın talebi üzerine, Kerem Altan hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyuldu.

‘ÇELİŞKİLİ, EKSİK SORUŞTURMA’
Savcı Can Tuncay’ın mahkemeye ilettiği talepte, Foster’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kovuşturmaya (dava açılmasına) yer olmadığı kararıyla kapatıldığı ifade edildi. Ancak soruşturma kapsamında birtakım çelişki ve eksiklikler bulunduğunun tespit edildiğini kaydeden Savcı Can Tuncay, Terörle Mücadele Şube’de hazırlanan açık kaynak ve soruşturma evrakı tespit tutanağının yeni delil vasfında değerlendirilebileceği gerekçesiyle, soruşturmanın yeniden açılmasına karar verildiğini belirtti.

TERÖR BOYUTU ARAŞTIRILACAK
Savcı Tuncay, tespit tutanağı içeriğine göre atılı suçu işlediğine dair şüphe bulunması, olayın terör faaliyeti yönünün ayrıntılı olarak ortaya koyulabilmesi, şüphelinin yurtdışına kaçma ihtimali ve delillerin eksiksiz olarak toplanması gerekçeleriyle, Kerem Altan hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyulmasını talep etti.

BAKMADAN GEÇME!