Defalarca duyduk, ‘Başbakan kandırdı’ mesajını yollamış

Güncelleme Tarihi:

Defalarca duyduk, ‘Başbakan kandırdı’ mesajını yollamış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:12

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Hasdal ve Hadımköy’deki mahkûm askerlere mesaj olarak gönderdiğini iddia ettiği, “Başbakan hulus ve saffetimden yararlandı” sözlerinin kaynağıyla ilgili tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı’nın kızı Burcu Balanlı’dan gelen yalanlamaya yanıt verdi.

Haberin Devamı

Özel, “Balanlı ile görüşmemizde, Genelkurmay Başkanı’nın ‘Ben bu görevi makam hırsıyla kabul etmedim. Ben bu görevi sizlere yardımcı olmak için kabul ettim. Bunu çatışarak değil kendi yöntemlerimle halledeceğim, bana güvenin’ dediğini aktardı. Balanlı’nın kızı da bunu teyit ediyor. Bunu 2012’de söylemiş. Bu bölümü Balanlı’ya ait. Onun dışındaki kısım ise Hasdal ve Hadımköy ziyaretlerimizde defalarca duyduğumuz ifadelerdi. İşin özü ‘Başbakan beni kandırdı. Ben halledecektim, ben de kandırıldım’ mesajı yolluyor” dedi. Özel, şöyle devam etti:

HAPİSTEKİLERİ OYALADI

“Tutsak askerlerin esas kızgınlığı şu; ‘Biz bu davayı uzatsaydık Yargıtay’da onaylanmazdı ve şimdi dışarıda olurduk. Ona güvendik ve oyalaması aleyhimize oldu’ diyorlar. Davayı aç, mahkemede seninle hesaplaşırız, şahitlerimizi gösteririz, o ayrı konu. Mahkemeden korktuğumuz yok ama mahkeme açma yeri basın değil. Bizim kızgınlığımız da şu; biz şimdiye kadar yapılmış en titiz Balyoz raporunu hazırladık, 5 aylık bir emek var, hepsiyle tek tek görüştük. Genelkurmay Başkanı, rapor açıklandıktan 20 dakika sonra internete koyduğu açıklamayla gündemi farklı noktaya oturttu. Bu iyi niyetli bir davranış değil. Raporun içeriğinin tartışılmasına bizzat kendisi engel oluyor. Söz verdiği 237 askerden o sorumlu, dışarıda olsalar onun komutası altında olacaklardı, ama boşu boşuna içeride tutuluyorlar. ‘Ben onu dedim, bunu dedim’ tartışması yapıyor. Raporun içeriğine ne diyor? ‘Bu raporun şurası doğru, burası yanlış’ desin. Bunu yapma erdemini gösteremiyorsa aradan çekilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!