Davutoğlu'ndan önce 'Kızıl Erik' geldi

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan önce Kızıl Erik geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 12:18

Son birkaç haftadır sık sık Suriye’deki Kürt grupların ve muhaliflerin yöneticilerini ağırlayan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti Erbil dün kızıl kum fırtınasına teslim oldu.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan yoğun toz bulutları kısa bir sürede bütün şehri kapladı. Görüş mesafesini neredeyse göz hizasına kadar düşüren fırtınanın denizcilerin fırtına takvimindeki ismi ‘Kızıl Erik’.

 

Fırtına nedeniyle gece yarısına kadar bütün uçuşlar iptal olunca diplomatik trafik de hız kesti. Fırtınanın bugüne sarkacak şekilde devam etmesi halinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti de riske girecekti. Ancak korkulan olmadı ve Erbil’de gökyüzü açıldı.

 

'KIZIL ERİK' FIRTINASI KUZEY IRAK'TA HAYATI FELÇ ETTİ / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

KIZIL KUM FIRTINASI HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV 

 

Davutoğlundan önce Kızıl Erik geldi

Fotoğraf: Levent KULU (Hürriyet Dünyası)

 

BARZANİ: KÜRTLERİN BİRLİĞİ KORUNMALI

 

ÖMER ÇELİK DE HEYETTE

Öğleden sonra aniden fırtına geri gelmezse Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu taşıyan uçağın TSİ 15.30 dolaylarında Erbil Uluslararası Havaalanı'na inmesi planlanıyor. Heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer alıyor.

 

Davutoğlu ve beraberindekiler gelir gelmez Kürdistan Bölgesel Yönetimi Lideri Mesud Barzani ile görüşmeye geçecek.

 

ORTAK BASIN TOPLANTISI YOK

Heyetler arası temasların ardından Barzani, Davutoğlu onuruna iftar verecek. Türk heyeti iftarın ardından Ankara’ya dönecek.

 

Davutoğlu ve Barzani’nin ziyaret esnasında birlikte kameraların önüne geçerek basın toplantısı düzenlemesi öngörülmüyor. İki taraf da hassas bir dönemde gerçekleşen bu ziyaretten kamuoyunda farklı yorumlara neden olacak mesajlar çıkmaması konusunda temkinli.

 

‘BAĞIMSIZLIK’ GERİLİMİ

Ankara, Barzani’ye Suriye’nin kuzeyinde etkinlik kazanan PYD konusundaki rahatsızlığını ve alınmasını beklediği tedbirleri iletecek. Bağımsız bir Kürt devletinin Türkiye için kabul edilemez olduğu hatırlatılacak.

Haberin Devamı

 

Barzani hafta sonunda El Cezire kanalına verdiği röportajda merkezi hükümetin kendilerine yönelik tehditleri sürdürmesi durumunda bağımsızlık arama yoluna gidebileceği mesajı vermişti.

 

Türkiye’yi rahatsız eden bu mesajı Hürriyet’e değerlendiren üst düzey bir KDP yetkilisi, “Geleceğimizi planlarken Türkiye’nin rızasını almadan herhangi bir oluşuma gitme niyetimiz yok. Komşularımız arasında ortak dil konuşabildiğimiz ve işbirliğine devam edebileceğimiz tek ülke Türkiye” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!