Davutoğlu'na sürpriz rehber

Güncelleme Tarihi:

Davutoğluna sürpriz rehber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 13:33

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Mardin’deki ikinci gününü kenti tanımaya ve halkla kaynaşmaya ayırdı. Bu çerçevede ilk durak Kasımiye Medresesi’ydi. Ardından ise Dara Antik Kentini ziyaret etti.

Haberin Devamı

BAKAN DAVUTOĞLU MARDİN'DE / FOTO GALERİ

 

En ilginç olay Dara’da yaşandı. Çocuklar, Bakan Davutoğlu’nu ellerinde Türk bayraklarıyla antik kent girişinde karşıladılar. Sürpriz ise sonradan geldi. Çocuklar hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü’nü söylemeye başladılar. Dayanamayan Davutoğlu da onlara eşiyle birlikte eşlik etti. Türküden duygulanan Davutoğlu beraberindeki Mardin Valisi’ne dönerek “Bu çocukları en kısa zamanda Çanakkale’ye götürelim” dedi.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

BAŞBAKAN OYUNCAK, DAVUTOĞLU KİTAP VERİYOR

Haberin Devamı

Akademisyen kökenli Dışişleri Bakanı’nın farkı çocuklara verdiği hediyelerle ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, bu tip ziyaretlerde hep oyuncak dağıtırken, Davutoğlu çocuklara kitaplar vermeyi tercih etti. Davutoğlu,  öykü ve bilmece kitaplarının arasına ise birazda harçlık koymayı ihmal etmedi.

MARDİN’Lİ AMCADAN VEKİLLERE FIRÇA

Dara’da Davutoğlu’nu bekleyenler arasında yaşlı bir Mardinli amca da vardı. Abdulaziz Çeri adındaki Mardinli önce bölgeye gelmiş olan dışişleri diplomatlarına derdini anlatmaya çalıştı. Onların yardımıyla da bakana ulaştı.

Davutoğlu’na ulaşan yaşlı amca “Zeytin yetiştiriyorum, zeytin fabrikası kurulsun istiyorum” dedi. Bakanın yanında Mardin milletvekilleri vardı, vekiller “İlgilenelim” diye devreye girmek istediler. Ancak yaşlı amca geç kalan vekilleri azarladı: “Ben zaten söyledim, size ne gerek var ki”

İŞTE GERÇEK TURİZM POLİSİ

Davutoğlu’nun Kasımiye Medresesi’ne ziyaretinde ise rehber sürpriz bir isim oldu.

Heyette Mardin Valiliği, İl Turizm Müdürlüğü’nden çok sayıda kişi olmasına rağmen, Bakan eşi Sare Hanım, kızları Hacer ve oğulları Mehmet’e medresenin güvenliğini sağlayan polis memuru rehberlik etti. Halit Albayrak isimli polis memuru, medreseyle birlikte binanın mimari özelliklerini hatta efsaneleri Davutoğlu ailesine tek tek anlattı.

Haberin Devamı

Bir ara mesleği rehberlik olanlar devreye girmek istedi, ancak Davutoğlu polis-rehberinden o kadar memnundu ki itiraz etti ve tüm geziyi polisin rehberliğinde gerçekleştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!