DASİFED Başkanı Onatça: Bıçak kemiğe değil iliğe dayandı

Güncelleme Tarihi:

DASİFED Başkanı Onatça: Bıçak kemiğe değil iliğe dayandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 13:39

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, dolar kurundaki düşüşün anormal düzeye geldiğini belirterek, “Bıçak kemiğe değil, iliğine dayandı” dedi.

Haberin Devamı

Onatça, yazılı açıklamasında, doların 1,20 YTL'nin altına düşmesinin başta ihracatçılar olmak üzere birçok sektörü olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Dolar 1,70 YTL iken alınan bir siparişi, bugünkü mevcut kurla teslim edebilmenin mümkün olmadığını, dolar düşerken girdi maliyetlerinde benzer bir gelişme yaşanmadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Aksine, birçok girdinin fiyat artışı devam ediyor. Dolar düşerken asgari ücret düşüyor mu? Elektrik, SSK primi düşüyor mu? Bu durumun devam etmesi Türkiye ihracatını bitirebilir. Ülkemizin en önemli gelir kaynağı ihracatta yaşanan sıkıntı domino etkisi ile tüm sektörleri sarar.”

Onatça, “100 milyar dolar ihracat yaptık” diye Atatürk'ün huzurunda şov yapıldığını savunarak, şöyle devam etti:
“Ancak, ithalat rakamlarından bahsetmemeye yemin ettirilmiş gibi ağzımızı açmıyoruz. Bu durumu görmemek bir gaflettir. Merkez Bankası, faiz indiriminde geç kalıyor. Ucuz ithalatla Hindistan, Çin gibi ülkelerin ekmeğine yağ sürülüyor. Böyle giderse elbette bu ülkede işsizlik olur. Ortada, acilen çözüm bekleyen kur sorununu herkes görmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!