Dargeçit ve Sur’da 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Dargeçit ve Sur’da 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 00:26

Mardin ve Diyarbakır’dan acı haberler geldi. Mardin’in Dargeçit ilçesinde önceki gece güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdil Kadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal şehit oldu. Çatışmalarda 8 PKK’lı terörist de öldürüldü.

Haberin Devamı

Şehitler, törenle memleketlerine uğurlandı. Astsubay Abdil Kadir Çelik (34) evli, 7 ve 2 yaşında iki çocuk babasıydı. Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin (38) ise bir yıl önce evlenmişti. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas’la açtığı ateşte 2 uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuşlardan Fatih Efiloğlu (25), şehit oldu. Diğer uzman çavuşun tedavisine ise devam ediliyor.

Dargeçit ve Sur’da 4 şehit

Onbaşı Mehmet Karadal’ın (22) şehit haberi doğuştan görme engelli olan babası Cuma Karadal’ı derinden yaraladı. Cuma Karadal, oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra uzun süre gözyaşı döktü. Türk bayraklarıyla donatılan sokağa kurulan çadıra taziye için gelen ziyaretçilere, “Düğüne gelmişler babam, ne gelin var, ne damat” diye feryat eden Cuma Karadal’ın Kürtçe ve Türkçe yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı. Şehidin dayısı Şahin Çelik ise “Ben de Kürdüm ama bu vatan bölünmez. Evimize ateş düştü, sizin de evinize ateş düşsün” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!