'Darbecilere darbeyi vurduk'

Güncelleme Tarihi:

Darbecilere darbeyi vurduk
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 23:28

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Türkiye bir daha darbelerle, vesayet heveslilerinin girişimleri ile muhatap olmayacak. 16 Temmuz sabahı nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysa bu ülke 16 Nisan’la birlikte artık bir daha vesayetlerin, demokrasi dışı güçlerin heveslerinin, hayallerinin hayata geçmeyeceğini, büyük Türkiye’ye inşallah kazandıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu ile Öz-Orman-İş Sendikası’ncan ATO Congresium Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi’nde özetle şunları söyledi:

“O gece darbecilerin ilk hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek, seçilmiş hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatmaktı. Bunu başaramadılar. Milletine ve ordusuna layık bir Cumhurbaşkanı olarak, hükümet olarak milletimizle omuz omuza verdik. Darbecilere darbeyi vurduk. O gece bu yürekli insanlarımızdan 250 kardeşimiz şehit oldu. 2 bin 193 kardeşimiz gazi oldu. Millet olarak büyük acılar yaşadık. Büyük bedeller ödedik.

Şimdi Allah’a şükür çok daha güçlüyüz. 16 Nisan’da milletimizin ‘evet’ oylarıyla çok daha büyük bir değişime imza atacağız. Daha güçlü bir demokrasi, daha dinamik bir yönetimle Türkiye çok daha büyük hedeflere koşacak. Cumhurbaşkanı sistemi ile ülkemiz mevcut sistemin yol açtığı boşlukları dolduracak.

Yıllarca Türkiye’nin başını ağrıttıkları yetmezmiş gibi şimdi Suriye’de başka başka isimlerle, YPG, PYD gibi isimlerle yeni bir mevzi kazanma yollarını denemektedirler. Dost ve müttefiklerimizin iş tutarken bir değil on kere düşünmeleri lazım. Ya Türkiye ile karar verecek ya da terör örgütleriyle yollarına devam edecekler.” 

BAKMADAN GEÇME!