Dansçı kızlara moral

Güncelleme Tarihi:

Dansçı kızlara moral
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sokakta dans ederek yardım toplarken gözaltına alınan çocukları kabul eden İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu, ‘‘Moralinizi bozmayın. Dans edin ama izin alınıncaya kadar para toplamayın’’ dedi. Vali soruşturmanın sürdüğünü belirterek, ‘‘Eğer çocuklarımızın amaçlarını öğrenme yolunda yanlış bir yöntem uygulanmışsa gereken yapılacaktır’’ diye konuştu.

İzmir'de sokakta dans ederek kimsesiz çocuklara yardım toplarken PKK'lı oldukları şüphesiyle gözaltına alınan çocukları, Vali Kemal Nehrozoğlu, kabul etti. Vali, iddiaların soruşturulduğunu açıkladı.

Kendilerine ‘Çılgın Kızlar’ adını verip sokaklarda gösteri yapan ve geçen cuma günü polisler tarafından gözaltına alınıp, bir süre karakolda tutulan Gözde Kaplan (11), Buse Kaplan (15), Canan Çiçekden (11), Aylin Üçel (11) ve Yasemin Denesay (15) Vali Nehrozoğlu'nu ziyaret etti. Kızları Gözde ile Buse Kaplan ve arkadaşlarıyla Vilayet'e gelen baba Cumhur Kaplan, ‘‘Hâlâ olaya anlam veremiyorum. Bunlar henüz çok küçük yaştalar. Ve amaçları sadece kimsesizlere destek olabilmek. Eğer gerçekten böyle bir şüphe varsa neden çocukların ifadeleri Terörle Mücadele yerine karakol ekipleri tarafından alındı. Karşıyaka Karakolu'na götürülen çocuklarımıza hiç de iyi davranılmamış. Ben bütün bunlara rağmen şikâyetçi değilim’’ diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur da olayın her yönüyle üzüntücü verici olduğunu belirterek, ‘‘Maalesef ülkemizde bu tür olaylar oluyor. Devlet Bakanı Hasan Gemici'yi çocuklara verdiği destekten dolayı kutluyorum’’ dedi.

Çocukları Emniyet Müdürü Ahmet Demir'le birlikte kabul eden Vali Nehrozoğlu ise olayı araştırdığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Çocuklarımızı yakından tanıyıp, amaçlarının ne denli iyi olduğunu anladık. Ama ülkemizde para toplanmasıyla ilgili yasalar açık. Eğer bu yasalar olmazsa kötü niyetli kişiler ortaya çıkabilir. Şu anda soruşturma devam ediyor. Eğer çocuklarımızın amaçlarını öğrenme yolunda yanlış bir yöntem uygulanmışsa gerekenler yapılacaktır. Moralinizi bozmayın. Bizim yavrularımızsınız.’’

Çocukların ‘‘Artık dans edemeyecek miyiz?’’ sorusuna Vali Nehrozoğlu, ‘‘Dans edebilirsiniz fakat izin alıncaya dek para toplamayın’’ diye cevap verdi.

Vali, destek verdi

Dans ederek topladıkları paraları makbuz karşılığında Karşıyaka Çocuk Yuvası'na teslim ettiklerini söyleyen çocuklara Vali Nehrozoğlu, ‘‘Moralinizi bozmayın. Bizim yavrularımızsınız’’ diyerek destek verdi. Nehrozoğlu, çocuklarla tek tek ilgilenerek, sohbet etti. Yapılan bir yanlış varsa, düzeltileceğini ve iddiaların araştırıldığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!