Danıştay'ın yeni baÅŸkanı Zerrin Güngör

Güncelleme Tarihi:

Danıştayın yeni başkanı Zerrin Güngör
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 14:28

Danıştay Başkanlığı'na tek aday olan Zerin Güngör seçildi. Güngör, Danıştay'ın tarihindeki üçüncü kadın başkan.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül her yeni yılın ilk günlerinde, demokrasinin üç ana unsuru, yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarını bir "zirve yemeğinde" biraraya getirir. Üç erkin en yüksek temsilcilerinin tümünün erkek olması nedeniyle bu zirve 'erkler zirvesi' değil 'erkekler zirvesi' şeklinde gerçekleşiyordu. Ama Güngör'ün sçeilmesiyle artık bu tablo değişti.

Haberin Devamı

Danıştay Genel Kurulu, tek aday olan Zerrin Güngör’ü 80 oyla yeni baÅŸkan seçti. Â

Danıştay’da Hüseyin Karakullukçu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuk için üyeler daha önce 3 kez bir araya gelmelerine rağmen seçim yapamamıştı. Başkan seçilebilmek için 79 oy alması gereken Güngör, üyelerden 80 ol aldı.

Üyeler, Danıştay Başkanı seçilmesinin ardından, Güngör ile tek tek tokalaşak tebriklerini iletti.

Ä°ÅžTE YENÄ° DANIÅžTAY BAÅžKANI / Foto Galeri

Danıştayın yeni başkanı Zerrin Güngör
'Erkler buluşması' artık 'erkekler buluşması' olmayacak
CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül her yeni yılın ilk günlerinde, demokrasinin üç ana unsuru, yasama, yürütme ve yargı erklerinin baÅŸkanlarını bir "zirve yemeÄŸinde" biraraya getirir.Yemekte, yasamayı temsilen TBMM BaÅŸkanı, yürütmeyi temsilen BaÅŸbakan ve yargıyı temsilen de Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı, Danıştay, Yargıtay, UyuÅŸmazlık Mahkemesi, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek Ä°dare Mahkemesi BaÅŸkanları yer alır. Fakat nüfusunun yüzde 50'sini kadınların oluÅŸturduÄŸu Türkiye'de demokrasinin üç erkinin en yüksek temsilcilerinin tümünün erkek olması nedeniyle, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül baÅŸkanlığındaki bu zirveler, "erkler buluÅŸması" deÄŸil, adeta bir "erkekler buluÅŸması" ÅŸeklinde gerçekleÅŸir. Ancak bu tablo artık deÄŸiÅŸiyor; Çünkü Danıştay'ın baÅŸkanlığına bir kadın seçildi.Â(ZEYNEP GÃœRCANLI / ANKARA)
Detayı için tıklayınız
Güngör, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Genel Kurulu'muzun sevgili üyelerine, kıymetli meslektaşlarıma güven ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kurumumuz için ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

ZERRİN GÜNGÖR KİMDİR?

Zerrin Güngör, 20 Mart 1955'te Kırşehir'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden 1976 yılında mezun olan Güngör, Maliye Bakanlığı Vergiler Temyiz Komisyonu Raportörlüğü, Bolu ve Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Güngör, 1985 yılında Danıştay Tetkik Hakimi, 1999'da Danıştay Savcılığına atandı. Danıştay Üyeliğine 12 Haziran 2008'de seçilen Güngör, 12 Haziran 2012'den bu yana Danıştay Başkanvekilliği görevini yürütüyor. Zerrin Güngör, evli ve iki çocuk annesi.

DANIŞTAY'A ÜÇÜNCÜ KADIN BAŞKAN

Zerrin Güngör, Firuzan İkincioğulları ve Sumru Çortoğlu'ndan sonraki üçüncü kadın Danıştay Başkanı...

Danıştayın yeni başkanı Zerrin Güngör
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!