Danıştay orman katliamına 'dur' dedi

Güncelleme Tarihi:

Danıştay orman katliamına dur dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 22:25

KIRKLARELİ Vize’ye bağlı Istranca Ormanları’nın içindeki Soğucak köyü yakınlarına yapılması planlanan kalker ocağı için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) gerekli değildir’ yönünde aldığı karara karşı köylülerin açtığı davada, Edirne İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurup, ‘ÇED gereklidir’ kararı verdi.  

Haberin Devamı

Kırklareli Valiliği’nin temyiz başvurusu üzerinde Danıştay 14'üncü Hukuk Dairesi, Edirne İdare Mahkemesi'nin kararını oybirliği ile onayıp, davada üstün kamu yararının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Davanın takipçisi olan Trakya Platformu Yürütme Kurulu üyesi Göksal Çidem, “Istrancalar’daki tahribatı durdurmak için verdiğimiz mücadele de iyi haberlerden bir yenisi daha geldi. Bugün ve gelecek nesiller adına verdiğimiz mücadelede hukuki kazanımlar elde ediyoruz. Platformun bilim ve hukuk kurulundaki uzmanların hazırladıkları veriler ile yaşamı savunmaya Trakya'nın her köşesinde devam ediyoruz” dedi. 

KIRKLARELİ Vize’ye bağlı Istranca Ormanları’nın içindeki Soğucak köyü yakınlarına yapılması planlanan kalker ocağı için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) gerekli değildir’ yönünde aldığı karara karşı köylülerin açtığı davada, Edirne İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurup, ‘ÇED gereklidir’ kararı verdi.  Kırklareli Valiliği’nin temyiz başvurusu üzerinde Danıştay 14'üncü Hukuk Dairesi, Edirne İdare Mahkemesi'nin kararını oybirliği ile onayıp, davada üstün kamu yararının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Davanın takipçisi olan Trakya Platformu Yürütme Kurulu üyesi Göksal Çidem, “Istrancalar’daki tahribatı durdurmak için verdiğimiz mücadele de iyi haberlerden bir yenisi daha geldi. Bugün ve gelecek nesiller adına verdiğimiz mücadelede hukuki kazanımlar elde ediyoruz. Platformun bilim ve hukuk kurulundaki uzmanların hazırladıkları veriler ile yaşamı savunmaya Trakya'nın her köşesinde devam ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!