Danıştay kararı uygulansın

Güncelleme Tarihi:

Danıştay kararı uygulansın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 02:01

Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen Taksim Dayanışması üyeleri, 31 Mayıs'ta yaşanan polis şiddetini kınadılar.

Haberin Devamı

Dün yapılan açıklamada, Taksim Yayalaştırma Projesi’ne ilişkin İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını onayan Danıştay 6. Dairesi’nin kararının da bir an önce uygulanması istendi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki merkezinde düzenlenen açıklamayı Taksim Dayanışması adına Çevre Etki Değerlendirme Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Akif Burak Atlar yaptı. Atlar'ın okuduğu açıklamada, Gezi’nin yıldönümünde Taksim ve Gezi Parkı çevresinde iktidar tarafından sıkıyönetim ilan edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Son derece açık, şeffaf ve net talepler ile 'Meydandayız' diyen bizleri engellemek için kaskları, copları, ve TOMA'larıyla on binlerce polis ve kimlikleriyle amaçlarını bilmediğimiz binlerce üniformasız kolluk gücü meydanları, caddeleri, sokakları, parkları doldurmuş akıl almaz bir güç ve şiddet gösterisi sergilenmiştir. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu güç ve şiddet gösterisinin nedeni apaçık ortadadır. Daha aydınlık bir gelecekte 'Özgürlük ve Demokrasi Günü' olarak anılması gereken bir günde kaybettikleri canları anmaya ve demokratik taleplerini meydanlarda yeniden dillendirmeye çalışanlar, karşılarında yine polis şiddeti ve keyfi gözaltılar bulmuştur. Sadece İstanbul'da 203 kişi gözaltına alınmış, 100'e yakın kişi yaralanmıştır.

Haberin Devamı

YARGI KANITLADI

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararına Danıştay 6. Daire tarafından verilen onama kararı 31 Mayıs 2014 tarihinden sonra tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bugün iktidarın ısrar, inat ve şiddetle üzerini örtmeye çalıştığı taleplerimizin haklılığı toplum vicdanında yerini bulduğu gibi yüksek yargı önünde de bir kez daha kanıtlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin kararı ile birlikte kararın gereklerini gecikmeksizin yerine getirmesi gereken kamu idaresinin, artık hukuka aykırılığa bir an önce son vermesini talep ediyoruz. Bu hukuki kararın ardından, bir o kadar haklı ve meşru diğer taleplerin, hukuki ve vicdani sorumluluk gerektiren idari soruşturma, el çektirme ve yargılama taleplerimizin karşılık bulmasını bekliyoruz."

Haberin Devamı

ORDUYLA KENTİ KAPATTILAR

Yapıcı ise Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde açıklama yapmak istediklerini belirterek, "Ancak neredeyse bir ordu ile kentleri kapattılar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!