Dalaman'a mühür

Güncelleme Tarihi:

Dalamana mühür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizmin büyük yükünü taşıyan Dalaman Havaalanı, terminal ve pistiyle 54 hizmet binası, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi. Havaalanında hizmetlerin aksamadığı, belediyenin de eksik belgelerin tamamlanması için 30 günlük süre tanıdığı belirtildi. DHMİ Genel Müdür Vekili Taner Küçükünsal ise ‘‘Belediyeye tabi değiliz'' dedi.

Dalamn Belediyesi, 1981'de dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in hizmete açtığı havaalanının terminal ve pisti dahil 54 hizmet binasını, kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi. Ancak mühürler duvarlara yerleştirildiği için hizmetler aksamadı.

Turizmin gözbebeği Muğla ve ilçelerinde ulaşım yükünü omuzlayan, yılda ortalama 2 milyon kişinin kullandığı Dalaman Havaalanı, mühür kavgasına sahne oldu. Belediye fen ve zabıta ekipleri, ana terminal binası, pist, inşaatı süren ek pist, özel hava yollarına yiyecek içecek servisi yapan Sancak Catering binası, Çelebi, Havaş, Tekel, Petrol Ofisi, Meteoroloji lojmanları, free shop depoları, dükkanlar ve DHM'ye ait yapımı süren apron ve USAŞ'ın ikram yaptığı binadan oluşan 54 yapıyı, inşaat ruhsatı ve yapı kullanma belgesi olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Anasol-D hükümeti kurulduktan sonra mühürlemeyi gerçekleştiren Belediye Başkanı Şevket Durmuş, şunları söyledi:

‘‘Sade bir vatandaş tarlasına depo yaptırmak için belediyeye başvuruda bulunuyorsa, DHMİ'nin de bu kaçak yerler için başvuruda bulunması gerekirdi. İmar Kanunu'nuna göre mühürlemeyi gerçekleştirdik. Şimdi 30 gün bekleyeceğiz. Bu süre içinde DHMİ, Dalaman Belediyesi'ne bu kaçak yerlerin inşaat ruhsatları ve yapı kullanma belgelerini çıkartmak zorunda. Bunları yaptırmazsa, bir dükkan için en az 88.5 milyon en çok 4.425 milyar lira ceza keserim.''

Meydanda hizmetlerin aksamadığı öğrenilirken, DHMİ Genel Müdür Vekili Taner Küçükünsal, inşaatları DLH'nin yaptığını ve işletmek üzere kendilerine devrettiğini belirtti. Küçükünsal, şöyle konuştu:

‘‘Başkan herhalde havaalanının mevcudiyetini yeni görmüş. Kanunlar gereği belediyeye tabi değiliz. Sadece müsaade için belediyeye başvurulur. Kanuni izin istenmez. Belediye işgüzarlık yapmış. Cesareti olsaydı, kalkar terminalin kapısına mühür koyar, yolcuları sokmazdı. Duvara mühür mü konulur?''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!