‘Çuval’ yılın haberi

Güncelleme Tarihi:

‘Çuval’ yılın haberi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2004 01:49

Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in Ankara ile Washington arasında iplerin gerilmesine yol açan ‘‘Mehmetçiğe çuval’’ manşeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın haberi seçildi. Köşe yazısı dalında Bekir Coşkun, spor dalında muhabirimiz Celal Demirbilek, ‘‘TV haber’’de de Londra Temsilcimiz Faruk Zabcı ödüllerini aldılar.


TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği ‘‘2003 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’’, Atatürk Kültür Merkezi'nde dün akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi. ‘‘Siyasal-sosyal haber’’ dalında, ‘‘Türk Özel Timine Amerikan Baskını’’ başlıklı haberiyle Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, yılın habercisi ödülünü aldı. ‘‘Ekonomi haberi’’ dalında da ‘‘Fatura Çaycıya’’ başlıklı haberiyle Milliyet Gazetesi'nden Nezih Gürol, ‘‘çevre-eğitim’’de ‘‘Radyasyon Dosyası’’ başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Akın Bodur ödüle layık görüldü.

O haberi yazarken çok üzüldüm

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) ‘‘2003 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’’ dün Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende 4 Hürriyet mensubuna da ödülleri verildi. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, ‘‘Türk Özel Timi’ne ABD Baskını’’ haberiyle ‘‘Haber’’ dalında kazandığı ödülü, İstanbul Valisi Muammer Güler'in elinden aldı. Ergin, ödülünü aldıktan sonra, haberi yazarken bir gazeteci ve bir vatandaş olarak çok üzüldüğünü söyledi. Ergin ‘‘ABD'liler hata yaptıklarını kapalı kapılar ardında kabul ettiler, ancak bildirilerine yansıtmadılar. Bu olay benim için kapanmamış bir parantez. Bizim de onları bir şekilde utandırmamız lazım. İleride bir gün Kuzey Irak'ta ABD askerleri zor durumda kalır ve Türk askeri onları kurtarır, gösterdiği insanlıkla onları utandırır’’ dedi.

PAKO'DAN İZİN ALAMAMIŞ!

Törene katılamayan Bekir Coşkun'un ödülünü de Sedat Ergin aldı. Ergin'in, ‘‘Kulağıma çalındığına göre, Bekir Coşkun, törene gelmek için Pako'dan izin alamamış’’ şeklindeki esprisi törene katılan davetlileri güldürdü. Celal Demirbilek'e ise ödülü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan tarafından verildi. DHA aracılığıyla dünyaya geçtiği ‘‘Bağdat'a ilk bomba’’ haberiyle ödül kazanan, Hürriyet Gazetesi Londra Temsilcisi Faruk Zabcı'nın ödülünü de, DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gümüş aldı.

Yılın köşe yazarı

‘‘Köşe Yazısı’’ dalında;‘‘Sol Yanımızda Sızı Var’’ başlıklı yazısıyla Hürriyet Gazetesi'nden Bekir Coşkun, ‘‘Masal Masal Matitas’’ başlıklı yazısıyla Yeni Şafak Gazetesi'nden Fehmi Koru. ‘‘Araştırma’’ dalında ‘‘Oyma Köşk’’ başlıklı araştırmalarıyla Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nden Bahri Badembağları ve Erhan Öztürk, ‘‘Kayıp Dünyanın Çocukları’’ başlıklı araştırmalarıyla Cumhuriyet Gazetesi'nden Özgür Erbaş, Ecevit Kılıç ve Saadet Uslu.

İlk bombayı o duyurdu

‘‘Televizyon’’ dalında ‘‘TV haber’’de, Hürriyet Gazetesi Londra Temsilcisi Faruk Zabcı, DHA aracılığıyla geçtiği ‘‘Bağdat'a İlk Bomba’’ haberiyle ödüle layık görüldü. ‘‘TV haber program’’da ise ‘‘Ve İnsan’’ programıyla NTV Ekibi, ‘‘TV Belgesel’’de‘‘Petrol’’ belgeseliyle TV 8'den Cihan Akerson, ‘‘Radyo’’ dalında NTV'de yayınlanan ‘‘Avrupa Postası’’ programıyla Zeynep Göğüş ve Murat Gener; ‘‘İnternet’’ dalında haber sitesi NTVMSNBC ödüle layık görüldü.

Yılın spor muhabiri

2003 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde spor dalında ‘‘Sağır Duydu Dilsiz Konuştu’’ başlıklı haberiyle Hürriyet Gazetesi'nden Celal Demirbilek ödülünü aldı. ‘Spor Köşe Yazısı’ dalında Radikal Gazetesi'nden Ahmet Çakır da ödüle layık görüldü. ‘Magazin'' dalında ise ‘‘Hey Gidi Ankara Palas’’ başlıklı haberleriyle Milliyet Gazetesi'nden Elçin Ergun ve Yıldız Yazıcıoğlu başarı ödüllerini törenle aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!