Cüneyt Arkın için gece

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Arkın için gece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı, Türk Sineması'nın ünlü aktörü Cüneyt Arkın'ın meslek yaşamının 37'nci yılı dolayısıyla, ‘Türk Sineması’na Hayat Verenler' toplantısı düzenleyecek.

Belediyenin Kültür İşleri Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yeşilçam'ın altın dönemini yaşadığı 60'lı yıllarda sinemaya başlayan ve 400'ü aşkın filmde oyuncu ve yönetmen olarak rol alan ünlü sanatçı Cüneyt Arkın için, 23 Mayıs Salı akşamı bir etkinlik yapılacak. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Cüneyt Arkın’ın Dünyasına Yolculuk' adıyla, sanatçı üzerine araştırma yapan ve bunları yayınlayan Murat Şeker, Serdar Kuzuoğlu, Metin Demirhan ve Fatih Kaçan'ın katılacağı panelin ardından, sanatçının yurtdışında Fahreddin, Can Arkin, Steve Arkin, George Arkin adlarıyla oynatılan filmlerinin özgün afişlerinin tanıtıldığı dia gösterisi sunulacak.

Elektron Grubu'nun ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ filmini tekno müzikli bir kurguyla yorumladığı bir video klibin de gösterileceği gecede, Cüneyt Arkın'ın afiş, kitap ve dergilerde yer alan resimleri ve kendisine ait hikaye ve suluboya resim çalışmalarının yer aldığı ‘Yeşilçam’da Bir Doktor' ismiyle sergi düzenlenecek. Etkinlikler, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı, Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in başrollerini paylaştığı ‘Köroğlu’ filminin gösterilmesiyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!