Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Tunus ve Kuveyt'teki saldırılara kınama

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan Tunus ve Kuveytteki saldırılara kınama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 21:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tunus ve Kuveyt'te yapılan terör saldırılarına ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye olarak, Kuveyt'te Şiilere ait bir camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısını ve Tunus'un Suse kasabasında iki turistik oteli hedef alan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan Tunus ve Kuveytteki saldırılara kınama
Tunus'ta turistik otellere saldırı: 37 ölü

Kuveyt'te en az 10 kişinin, Tunus'ta ise aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 30 insanın hayatını kaybetmesine yol açan bu menfur saldırılar, Türk halkını derinden üzmüştür.

Kuveyt ve Tunus'un huzur ve istikrarını hedef alan, Kuveyt'te mezhep çatışması çıkarmayı amaçlayan bu kanlı saldırılar, terörizmle mücadele konusunda uluslararası ve bölgesel işbirliğinin önemini açıkça ortaya koymaktadır.
Saldırıların rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da gerçekleştirilmesi, saldırganların vahşetlerini, kutsal değerleri hiçe saydıklarını göstermektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan Tunus ve Kuveytteki saldırılara kınama
Kuveyt'te Şii camisine saldırı

Haberin Devamı

Terörden yıllarca muzdarip olan ve terörün her türüne karşı çıkan bir ülke olarak, bu acılı günlerinde Kuveytli ve Tunuslu kardeşlerimizin kederlerini paylaşıyor, terörizmle mücadele konusunda kendileriyle tam bir dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, kardeş Kuveyt ve kardeş Tunus'a başsağlığı diliyoruz.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KUVEYT’TEKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt’te bir camiye düzenlenen ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kuveyt’te bugün (26 Haziran) cuma namazı sonrasında bir camiye düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Kuveyt devleti ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Açıklamada, “Kuveyt’te hakim barış, ahenk ve huzur ortamına kasteden bu terör saldırısının asla amacına ulaşamayacağını vurguluyoruz. Terörle mücadelesinde Kuveyt Devleti ve Halkı ile dayanışmamızı ifade ediyor, Kuveyt’in güvenlik ve istikrarına desteğimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME!