Cumhurbaşkanı Gül, Silikon Vadisi'ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül, Silikon Vadisini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 10:05

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin California eyaletindeki teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde önce Google’ı ardından Facebook’u ve Microsoft'u ziyaret etti. Gül Silikon Vadisi izlenimlerini ve fotoğraflarını da Twitter'dan paylaştı.

Haberin Devamı

İnternet devi Google'ın girişinde Gül ve beraberindeki heyeti, şirketin kurucusu ve yöneticisi Sergey Brin karşıladı.

 

Cumhurbaşkanı, Google’daki Türk çalışanlarla da ayaküstü sohbet edip fotoğraf çektirdi.

       

Gül ve beraberindekileri ofisinde ağırlayan Brin, Google'ın yeni projelerinden bahsetti.

 

GÜL SİLİKON VADİSİ'NDE / FOTO GALERİ

 

SERVİS OTOBÜSÜNDE DE ÇALIŞABİLİYORLAR

Brin, Cumhurbaşkanı Gül'e çalışanlarını kablosuz internet hizmeti veren servis ile işe taşıdıklarını, dolayısı ile trafik bile olsa internet ortamında çalışanların servis otobüsünü ofis gibi kullanabildiklerini söyledi.

 

Haberin Devamı

Gül ziyaret sırasında Google’ın yeni sihirli gözlüğünü de denedi. Gözlüklü fotoğraflarını Twitter’dan takipçileriyle paylaştı.

 

Görüşme sonunda Google ailesi, Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve oğlu Ahmet Gül'ün de yer aldığı heyetle birlikte bir aile fotoğrafı çektirdi. Brin'in de fotoğraf çekiminde Google'ın yeni ürettiği akıllı gözlüğü takması dikkat çekti.

 

GÜL SİLİKON VADİSİ İZLENİMLERİNİ TWITTER'DAN PAYLAŞTI / FOTO GALERİ

 

İNSANSIZ ARACI İNCELEDİ

Gül, Google'ın merkezinde dev ekranda İstanbul’u seyredip Tarabya Köşkü’ne baktı ve Google'ın üzerinde çalıştığı insansız araç projesi hakkında yöneticilerden bilgi aldı.

 

İnsansız aracı Gül'e Brin ile Google'ın projeden sorumlu olan Yeni İş Geliştirme Bölümü Direktörü Seval Öz tanıttı.

 

Brin daha sonra Cumhurbaşkanı ve eşini insansız hareket eden araba ile yemeğe götürdü.

 

Haberin Devamı

GOOGLE'DAN ÇIĞIR AÇACAK SİHİRLİ GÖZLÜK / WEB TV

 

İKİNCİ DURAK FACEBOOK

Gül daha sonra Facebook Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Kurum girişinde Facebook yöneticilerinden Sherley Sandberg'in karşıladığı Cumhurbaşkanı, eşi ile Facebook logosu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve"Facebook karatahtası"na isimlerini yazdı. Daha sonra kendilerine kurum hakkında brifing verilmek üzere Gül ve beraberindekiler basına kapalı bir toplantıya katıldı.

 

Gül'ün gün içinde üçüncü durağı ise bilgisayar dünyasının yazılım devi Microsoft oldu.

 

TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Gül, San Francisco kentindeki temaslarını, “Twitter”dan takipçileriyle de paylaştı.

 

“İlkdefa bir Türk Cumhurbaşkanı, Amerika'nın bu bölgesine geliyor. Hayatımızı değiştiren yeni teknolojilerin doğduğu yer burası” diyen Gül, Stanford Üniversitesi Business School'da dün bir konferans verdiğini anımsatarak, ABD eski Dışişleri Bakanı ve Condoleezza Rice'ın kendisini karşılaması ve üniversiteyi gezdirmesine ilişkin fotoğraflara da yer verdi.

Haberin Devamı


TWİTTER BİNASINDAN TWEET ATTI


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD temasları sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı da ziyaret etti. Gül, Twitter binasındayken eşi Hayrunnisa Gül, geziye katılan gazeteciler ve Twitter görevlileriyle çektirdiği fotoğrafları da twitter hesabından paylaştı.

 

Stanford Üniversitesi'nin Silikon Vadisi'nin ilk doğuş yeri olduğuna dikkati çeken Gül, HP, Cisco, Google, Yahoo gibi şirketlerin bu üniversiteden çıktığını kaydetti.

 

Apple ziyaret ettiğini de anlatan Gül, şirketin üst yöneticisi Tim Cook ve diğer yöneticilerin kendilerine geniş bilgi verdiğini belirtti ve burada eşi ve oğlu ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı da paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!