Cumhurbaşkanı Gül, dedesinin mezarını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül, dedesinin mezarını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 13:28

YAZ tatilini memleketi Kayseri’de geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün öğle saatlerinde kaldığı sayfiye evinden çıkarak, Şehir Mezarlığı’nda dedesi Hayrullah Gül’ün mezarını ziyaret etti. Gül daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) onuruna verilen yemeğe katıldı.

Cumartesi gecesi saat 23.00'de özel uçakla Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün babası Ahmet Hamdi Gül ve annesi Adeviye Gül ile erkek kardeşi Macit Gül’ün kaldığı Eğribucak mevkindeki 2 katlı sayfiye evinden çıkmadı. Yakınları ile özlem gideren Cumhurbaşkanı Gül’ün, annesinin yaptığı, yufkanın üzerine kıyma, soğan ve dometesin kavrularak konulması ve sarımsaklı yoğut gezdirilmesiyle yapılan Kayseri'nin ‘yağlama’ olarak bilinen yemeğinden yediği ve zaman zaman da babasıyla bahçede gezinti yaptığı öğrenildi.

Bugün evden çıkıp 06 BT 3612 plakalı Mercedes marka otomobille Şehir Mezarlığı'na gelen Gül, dedesi Hayrullah Gül'ün mezarını ziyarete ederek, dua etti. Basın mensuplarının alınmadığı mezarlık ziyaretine Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Emniyet Müdürü Arif Akkale de katıldı. Mezarlıktan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada otomobille bir süre gezdikten sonra babası Ahmet Hamdi Gül ve kardeşi Macit Gül'ün sahip oldukları ‘Parkım’ mobilya ve metal fabrikasına geldi. Gül'ü fabrikanın kapısında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve fabrika çalışanları karşıladı. Buradan da çelik halatı üreten Has Çelik'in fabrikasına giden Cumhurbaşkanı Gül daha sonra OSB’de yönetim kurulu tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!