Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brüksel'deki PKK çadırına sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Brükseldeki PKK çadırına sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 10:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle Çanakkale'de düzenlenen törenlere katıldı. Törende bir kız öğrencinin okuduğu Arif Nihat Asya'nın Dua adlı şiiri Erdoğan'ı duygulandırdı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Brüksel’de PKK’nın çadır kurmasına izin verilmesine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "terör" konusunda AB ülkelerinden beklentisinin "biraz empati yapmaları" olduğunu söyleyerek, AB'nin ve diğer uluslararası kurumların eleştirilerine ancak adilse kulak vereceklerini belirtti.

Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101.yılı nedeniyle Çanakkale'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Terör konusunda Avrupa ülkelerinden beklentimiz biraz empati yapmalarıdır. AB'nin ve diğer uluslararası kurumların eleştirilerine adilse kulak veririz değilse kusura bakmasınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen, Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesi) Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular." 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Allah'ın izniyle ülke ve millet olarak yeni bir destan yazmamıza kimse engel olamaz. Yeter ki millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü şekilde muhafaza edebilelim. İşte son örneğini geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da, Kızılay meydanında yapılan bombalı saldırıyla yaşadık. Masum insanlarımızın arasına giren bir bombalı araç, 35 vatandaşımızın hayatına mal oldu, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet verdi. Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'Mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil. Biz millet olarak karşımıza mertçe çıkan kim olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun, yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız. Ama terör denen ve karşımıza en alçak, en sinsi, en ahlaksız, en insanlık dışı yöntemlerle çıkan musibet işimizi gerçekten zorlaştırıyor.

Haberin Devamı

İstanbul'u biz feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun için de geçilmez denilen yer Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor."  

ÇADIR DURUYOR AMA FLAMALAR KALKTI

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki AB Konseyi binasının hemen arkasına kurulan PKK çadırının halen durduğu, ancak başta hurriyet.com.tr olmak üzere Türk basınında çıkan haberlerin ardından çadırdaki PKK flama ve pankartlarının kaldırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Brükseldeki PKK çadırına sert tepki

BOŞALTILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB zirvesinin yapıldığı AB Konseyi binasının arkasına, terör örgütü PKK'nın Belçika yönetiminin izniyle kurulan çadırı boşaltıldı.

Ankara'daki terör saldırısından sadece iki gün sonra AB Konseyi binasının hemen arkasına çadır kuran PKK'lılar, Türkiye'nin gösterdiği tepkinin ardından çadırı terk etmek zorunda kaldı. Çadır üzerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve pankartlar kaldırılırken, polis de önlemleri artırdı.

Edinilen bilgiye göre, polis PKK'lılardan zirve boyunca çadıra gelmemelerini ve gösteri düzenlememelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Brükseldeki PKK çadırına sert tepki

Haberin Devamı

KÜÇÜK ÇAPLI GÖSTERİ

Buna karşın sabah küçük bir grup, çadırın içinden aldıkları iki pankartla zirvenin yapıldığı konsey binasının önüne yürümek istedi. Ara sokaklarda polisin engelliyle karşılaşan PKK'lıların başka yoldan konsey binasına yakın bir yere gitmesine izin verildi.

Bir polis yetkilisi, PKK'lılara gösteri iznini Brüksel Belediyesi'nin verdiğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!