Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski arasında kritik görüşme

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski arasında kritik görüşme
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2022 20:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski ile görüştü. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ve müzakerelerde gelinin son durum ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki durum ve müzakerelerin geldiği aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarf ettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ve bu süreçte Türkiye’nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN ZELENSKI HALKA SESLENİŞ KONŞMASI YAPTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da yaşanan savaşı durdurmaya yönelik diplomatik hamleler yapmaya devam ediyor. Zelenskiy yaptığı halka sesleniş konuşmasında, bu savaşı durdurmak adına neler yapılabileceği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO liderleriyle konuştuğunu belirtti.

"ERDOĞAN VE NATO LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜM"

Ülkesindeki savaşa ilişiklin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer NATO liderleriyle görüştüğünü bildiren Zelenskiy, "İtalya, Japonya, Fransa ve İsveç Parlamentolarında, NATO’da ve G7’de konuştum. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm. Hangi yaptırımlar Rusya’nın saldırılarını durdurabilir onu konuştuk. Ukrayna devleti, vatandaşlarımız karşısında görevlerini yerine getirecek. Emekli maaşları Chernigiv bölgesinde yattı, diğer bölgelerde de kısa süre içinde yatacak. İşini kaybedenlere yardım edilecek. Barıştan sonra evlerimizi onaracağız. Programın detaylarını Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal açıklayacak. Gazetecilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Editörlerimize, sunucularımıza, muhabirlerimize, kameramanlara, rejisörlere, hepsine. Ukraynalıları gece gündüz doğru haberlerle bilgilendiriyorlar. Size minnettarım. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!