Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de kritik temaslar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2024 19:32

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu vesilesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'a açıklamalarda bulundu. Miçotakis, "Görüşmem iyiydi. Türkiye-Yunanistan ilişkileri geçmişe oranla çok daha iyi durumda." diye konuştu.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

MİÇOTAKİS'İ KABUL ETTİ

Erdoğan, genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Miçotakis'i kabul etti. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MİÇOTAKİS, CNN TÜRK'E KONUŞTU

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'a açıklamalarda bulundu.

Paksoy, "Dakikalar önce Yunanistan Başbakanı CNN TÜRK'e konuştu. Sorularımızı cevaplandırdı. 'Görüşmeniz nasıl geçti?' sorusuna 'Gayet iyiydi' cevabını verdi. 'İlişkiler nasıl?' diye sorduğumuzda ise 'Geçmişe göre çok daha iyi oranda' dedi" ifadeleri kullandı.

ANTONİO GUTERRES İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Birleşmiş Milletler Binası’nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan ABDde kritik temaslar

Haberin Devamı

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.

Kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan ABDde kritik temaslar

BAKMADAN GEÇME!