Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin huzurundan taviz vermeyiz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2024 14:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına 7204 yeni aracın hizmete alım töreninde açıklamalarda bulundu. Terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, "Türkiye'nin huzurundan en ufak taviz vermeyiz. Son derece kararlıyız. Milletimize, demokrasimize yönelik en ufak tehdidi dahi görmezden gelmiyoruz. Hemen her gün üst düzey teröristin imha haberini alıyoruz." dedi. Savunma alanında Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, "Lübnan'daki terör saldırıları ile bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Milli teknoloji hamlemizin yatırımların kıymeti anlaşılmış oldu. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Atatürk Havalimanı'nda 'Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7 bin 204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni' düzenlendi. Erdoğan, '2024 yılı içerisinde PKK'sından FETÖ' süne, DHKP-C'sinden ve DEAŞ' ına eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi.Bu operasyonların neredeyse tamamını kendi silahlarımızla, yerli ve milli teknolojimizle gerçekleştiriyoruz' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin huzurundan taviz vermeyiz

'7 BİN 204 ADET YENİ ARACIN HİZMETE ALIM TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, araçlar hakkında bilgi vererek, 'Bugün jandarma ve emniyet teşkilatlarımıza 7 bin 204 yeni aracın hizmete alımı törenini gerçekleştiriyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Jandarma Genel Komutanlığımızın envanterinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtlarımızı artık yeniliyoruz. Trafik ve asayiş hizmetleri için alınan ve hizmete sunulan bu araçlarımızın 5 bin 1 tanesini emniyet teşkilatımız kullanacak. 2 bin 203 adedini ise jandarma teşkilatımızı kullanacak. Toplamda 7 bin 204 adet yeni taşıt emniyet ve jandarma birimlerimizin emrinde olacak. Bu araçlar asayiş, terör ve uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere güvenlik faaliyetlerimizin daha etkin yürütülmesini kolaylaştıracaktır. Yeni araçlarımızın onları kullanacak ekiplerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Polisimizin ve jandarmamızın ayağının değmediği devriye atmadığı hiçbir yer olamaz. Sadece personel sayısıyla arzu ettiğimiz güvenlik iklimini tesis edemeyiz. İnsan kaynağıyla birlikte araç, gereç, donanım ve teknolojik kapasitenin de güçlendirilmesi şart. Kolluk birimlerimizi görünür kılacak, daha hızlı, daha caydırıcı kılacak olan teknik donanım ve imkanlardır. Bugün sizlerin kullanımına sunacağımız araçlarla bu amacımıza bir adım daha ulaşmış olacağız. İnsanın ihtiyaçlar hiyerarşisinde ikinci sırada güvenlik vardır. Devletin asli vazifesi vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Huzur ve emniyetin olmadığı bir yerde, ne devlet olur, ne demokrasi ve özgürlükler olur ne de ekonomik kalkınma olur' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin huzurundan taviz vermeyiz

'70 TERÖR EYLEMİ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZCE ENGELLENDİ'

Erdoğan, 2024 yılında yapılan operasyonlara da değinerek, 'Yakın tarihimizde güvenlik noktasında yaşanan sıkıntıların acısını çok çekmiş, bunun bedelini ödemiş bir ülkeyiz. 70'lerde sokaklarımızın nasıl kaosa sürüklendiğini, 80'lerde, 90'larda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde nasıl bir atmosferin hakim olduğunu gayet net hatırlıyoruz. Gençlerimizi pırıl pırıl evlatlarımızı maalesef o karanlık iklimde kaybettik. Ekonomi açısından da millet olarak çok ağır faturalarla karşılaştık. Bizi yıllarca ikinci sınıf ekonomiye ikinci sınıf demokrasiye mahkum ettiler. 2002 yılında göreve geldiğimizde geçmiş acı tecrübelerim ışığında, asayiş hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına büyük önem verdik. Eğitimden sağlığa turizmden tarıma savunma sanayiinden enerjiye ve ulaşıma varıncaya kadar ülkemizi büyük yatırımlarla donatırken, Türkiye Yüzyılının taşıyıcı kolonlarından birini güvenlik olarak gördük. Değişen güvenlik tehditleri karşısından teknik kapasitelerimizi artırdık, yeni mücadele konseptleri geliştirdik. Terörü kaynağında bertaraf etme stratejimiz bunlardan biriydi. Mafyayla, çetelerle, organize suç örgütleriyle tavizsiz mücadele bunlardan diğeriydi. Zehir tacirlerine, şehir eşkıyalarına, göz açtırmama aynı şekilde bunlardan biriydi. Vatandaşımızın huzuruna kastedenler karşılarında ilk önce devletimizin güvenlik birimlerini buldu. Kendini devletten nizamdan üstün görenler, kendini dokunulmaz gören alçakların tepesine bindik. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında nefes alacakları hiçbir alan bırakmadık. 2024 yılı içerisinde PKK'sından FETÖ' süne, DHKP-C'sinden ve DEAŞ' ına eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Hemen her gün üst düzey bir teröristin imha haberini alıyoruz' diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin huzurundan taviz vermeyiz

'KENDİ SİLAHLARIMIZLA, YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİMİZLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Türkiye'nin yerli ve milli yazılım çalışmalarına da değinen Erdoğan, 'Bu operasyonların neredeyse tamamını kendi silahlarımızla, yerli ve milli teknolojimizle gerçekleştiriyoruz. Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı azaltmak bu alanda muhannete muhtaç olmamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Lübnan’a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gördük. Hem yerli milli yazılım geliştirme projelerimizin, hem milli teknoloji hamlemizin hem de elektronik harp sistemlerine yaptığımız yatırımların kıymeti böylece anlaşılmış oldu. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Polisimiz, jandarmamızı, askerimiz, istihbaratımız, güvenlik korucularımız, katil sürülerinin peşlerini bırakmıyor, inlerini tepelerine yıkıyor. Aynı durum, çeteler için, mafya için organize suç şebekeleri için, zehir tacirleri, insanlıktan nasibini almamış insan tacirleri için de geçerli. Şunun bilinmesini isterim, milletimizin huzurunu kaçıran, kamu düzenini bozan yaptığının yanına kar kalacağını zanneden herkes, devletimizin kadife eldiveni içindeki çelikten yumruğuyla karşı karşıya olacaktır. Türkiye'nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz. Bu konuda son derece kararlıyız dirayetliyiz. Devletimize, milletimize veya demokrasimize yönelik en küçük bir güvenlik tehdidini bile görmezden gelmiyoruz. Hem güvenliğimizi tam manasıyla sağlamaya çalışıyoruz hem de bunu hukuk ve demokrasi çerçevesinde yapmaya hassasiyet gösteriyoruz ' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin huzurundan taviz vermeyiz

'BÖLGEMİZİ LİME LİME ETMEK İSTEYENLER BİZDEN RAHATSIZ OLUYORLAR'

Konuşmasında jandarma ve emniyet mensuplarına da seslenen Erdoğan, 'Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyelerde sizin emeğinizin ve alın terinizin çok önemli rolü bulunuyor. Aşılmaz denilen dağlarda, Gabar’da, Cudi’de Tendürek’te, Bestler Deresi’nde, tüm o mağaralara, inlere girdiniz ve bu teröristleri oralardan çıkarmak suretiyle temizlediniz. İşte o geçilmez denilen yamaçlarda, bu cennet vatanın her karışında, her noktasında büyük sorumluluk üstlendiniz. Bu milletin huzuru, güvenliği ve istikbali için nöbet tutarken, namlunun ucuna sadece gözünüzü değil, gönlünüzü de koyuyorsunuz.Allah hepinizden razı olsun Alah ayağınıza taş değdirmesin diyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin huzurundan taviz vermeyiz

Sizler bizim gururumuzsunuz, milletimizin medarı iftiharısınız. Sizler bu milletin bağrından çıkmış öz be öz evlatlarısınız. Ne denli çetin şartlar altında vazife yapmakta olduğunuzun fakındayım. 85 milyonun nasıl büyük bir özveride bulunduğunuzun farkındayım. Şunu unutmayınız değerli kardeşlerim, Türkiye kendi başına asla bırakılmayacak bir ülkedir. Attığımız her adım, yaptığımız her hamle, hayata geçirdiğimiz her proje, bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmektedir. Bölgemizi lime lime etmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Vaadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız oluyorlar. Eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Silah lobileri, kaos lobileri, mazlumların gözyaşlarından beslenen kan tüccarları bizden, büyüyen ve güçlenen Türkiye’den rahatsız oluyorlar. Nasıl atalarımız bu toprakları canlarını feda ederek vatan eylediyseler, biz de burayı vatanımız olarak korumak için daima mücadele edeceğiz. Rehavete kapılmayacak, gardımızı asla indirmeyeceğiz. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor. Sizlerden şuna dikkat etmenizi istiyorum; huzurumuza, emniyetimize, birliğimize, toplumsal barışımıza kast eden tahrikler karşısında her zaman müteyakkız olun. Milletimizin sizden beklediği vazifeyi yerine getirirken vakur, soğukkanlı ama çok kararlı bir şekilde davranın. Nerede görev yaparsanız yapın milletimizle el ele gönül gönüle olun. Milletimizin gönlünü kazanmaya daima özen gösterin. Üzerinizde şerefle taşıdığınız formada şehitlerimizin, gazilerimizin hakkı olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Sizlerden görevini ifa ederken, bunları mutlaka gözetmenizi istiyorum. Burada şunu da tekrar hatırlatmak isterim, vazifesini hakka hukuka vicdana ahlaka uygun şekilde yapan her polisimiz, her jandarmamız, benim kardeşimdir. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak meşruiyet içerisinde, özellikle bu çizgiden sapmayan her kamu görevlisi gibi sizlerin de sonuna kadar yanınızdayım' ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardından, jandarma eve emniyet teşkilatlarında kullanılacak araçlar dualar eşliğinde göreve başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!