Güncelleme Tarihi:
Tarsus’un Yenice Beldesi’ne bağlı Kargılı Köyü yakınlarında birkaç ay önce inşaatına başlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı şantiyesini saat 13.00 sıralarında hortum vurdu. Yüzlerce metre yükselen hortum, havaalanı şantiyesinde önüne ne çıktıysa devirip, savurdu. Olayda 3 prefabrik binanın çatıları uçtu, demir aksamları çöktü.
İŞE BAŞLADIĞI İLK GÜN ÖLDÜ
Hortum felaketinde, yeni işe giren inşaat işçisi Hasan Kafacı ilk mesai gününde üzerine demir aksamın devrilmesi sonucu can verdi. Uçan çatılar ve savrulan yapı malzemelerinin çarptığı 14 işçi de yaralandı. Yaralılar, olayın duyulmasıyla bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Olayın tanığı Mehmet Güngören, hortumun 3- 5 saniye içinde şantiye alanını cehenneme çevirdiğini anlattı. Mehmet Güngören, "Diğer işçilerle, inşaat sahasında çalışıyorduk. Bir anda güneyde hortum belirdiğini fark ettik. Herkes panik halinde kaçışmaya çalıştı. Ölen arkadaşımız, yeni işe girmişti, ilk günüydü. Su içmek için prefabrik binaya girmişti. Çatı uçunca üzerine demir aksam devrilmiş" diye konuştu.
Acı haberin duyulmasının ardından Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, olay yerine gidip, arama ve kurtarma çalışmalarını takip etti. Kaymakam Güldibi, şantiye sahasında araştırmalar sonunda, olayda 1 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığının anlaşıldığını açıkladı.
Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan adları belirlenenler şunlar: Musa Yılmaz, Vasfi Ödemiş, İbrahim Karakoç, Şahabettin Duymak, Nevzat Töre, Mustafa Yılmaz, Hasan Gök, Güngör Yayla, Salih Kocakır, Sabri Akman ve Murat Akbaş.
UÇAK ADANA’YA İNEMEDİ
Hortumun oluştuğu saatlerde Adana Havalanı’na inmek için alçalan bir yolcu uçağının da tehlike atlattığı öğrenildi. Saat 12.30 sıralarında Ankara’dan kalkıp Adana’ya inmesi planlanan Anadolujet’e ait uçağın pilotları, Tarsus semalarındaki olağanüstü durumu fark etti. Pilotlar, durumu havaalanı kulesine bildirip, riskli bölgeden uzaklaştı. Uçak, yaklaşık 40 dakika rötarla Adana’ya inebildi.
MERSİN’DEKİ HORTUM OLAYLARI
Tarsus’ta dün öğle saatlerinde de hortum tarım alanlarında zarara neden oldu. Çiçekli Köyü’nde dolu yağışının ardından ortaya çıkan hortum yöredeki nar, mısır ve narenciye bahçelerinde hasara yol açtı.
16 Nisan’da Anamur İlçesi’nde oluşan hortumda ise Ören Beldesi’ne bağlı
Alataş, Karadere, Emirşah, Güleç ve Ovabaşı köylerince sebze seraları ve elektrik hatlarına zarar verdi. Her iki olayda can kaybı veya yaralanma olmadı.
MARDİN’DE DE 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
12 Mayıs’ta Mardin’de meydana gelen hortum ise bir kişinin ölümüne neden oldu. Kızıltepe İlçesi’ne bağlı Çatalca Köyü’nde oluşan hortuma kapılan ve metrelerce yükseldikten sonra yere çakılan 46 yaşındaki Halis Ataman can verdi.