Çukurca ve Van'da KCK protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çukurca ve Vanda KCK protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 15:23

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) KCK operasyonlarını protesto etti. Basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki parti binasında yapılan basın toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP İlçe Başkanı Servet Tunç ve yaklaşık 30 kişi katıldı. Açıklamayı yapan BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, Kürt halkına baskı ve siyasi soykırım uygulandığını iddia etti. Tunç, "Her gün partimizin il ve ilçe teşkilatları basılmakta üye ve yöneticilerimiz tutuklanmakta, dokunulmazlığı olan milletvekillerimizin evleri aranmaktadır. Kanunlar ve yasalar hiçe sayılmaktadır. Kürt halkına yapılan bu siyasi soykırımı kınıyoruz. Bu olaylar Kürt sorununun çözümüne katkı sunmaktan çok uzaktır. Kürt halkı asla yılmayacak ve haklı mücadelesini sonuna kadar devam ettirecektir" dedi. Basın açıklamasının ardından grup sesizce dağıldı.

VAN’DA KESK BASKINLARI PROTESTO ETTİ

Bu arada Van’da bir grup KESK üyesi de dün genel merkezlerinin aranması ve gözaltılara tepki göstererek eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup KESK Van şubesi önünde toplanarak Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sanat Sokağı’na kadar slogan atarak yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup, "Baskılan bizi yıldırmayacak. Bu güne kadar KESK’e yönelik baskı ve operasyon yapıldı ve bunlar bizi yıldırmadı" dedi. Grup daha sonra olaysız dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!