A.A
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 13:24
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitenin 2010-2011 eğitim öğretim döneminde 6 bin 53'ü lisans, 4 bin 280'i önlisans olmak üzere toplam 10 bin 333 öğrenci alacağını ve 35 bin civarında olan öğrenci sayısının 40 bine çıkarılacağını açıkladı.
Prof. Dr. Akınoğlu, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, Adana'daki işsizlik sorununa dikkati çekerek, bunun temelinde sadece göçün bulunduğu yönündeki söylemlere katılmadığını bildirdi.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden elde edilen verilere değinen Akınoğlu, “Bu verilere bakıldığında Adana'nın aldığı ve verdiği göç tablosunda yer alan kişilerin eğitim durumları birbirlerine çok yakın. Bu nedenle 'nitelikli eleman gönderip, niteliksiz göç alıyoruz' söylemi gerçeği yansıtmıyor. 'Göç nedeniyle çözüm üretemiyoruz' demek çok doğru olmaz. İşsizliği artıran en önemli neden, kentte yatırımların olmamasıdır. Göç kesinlikle işsizliğin temel nedeni olarak gösterilemez” dedi.
Akınoğlu, üniversite yerleşkesi sınırları içindeki “Zeytin Gen Bahçesi” olarak kullanılan araziye çeşitli imar değişikliklerinin ardından İl Özel İdaresi tarafından okul yaptırılmak istendiğini hatırlatarak, bu arazinin hukuksal durumuyla ilgili davanın sürdüğünü kaydetti.
Mahkemenin ara karar verdiğini ve arazideki her biri yaklaşık 30-40 yıllık zeytin ağaçlarının sökülmemesi kararının çıktığını belirten Akınoğlu, yasal sürecin devam ettiğini ifade etti.
ÇÜ'DE 2010-2011 YILI
Akınoğlu, ÇÜ'nün 35 bin öğrencisinin bulunduğunu, bu yıl 2 bin 499 lisans, bin 75 ön lisans, bin 265 de yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 4 bin 839 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.
ÇÜ'nün bu yıl kontenjan artırımına gideceğini aktaran Prof. Dr. Akınoğlu, “Bu yıl 6 bin 53'ü lisans, 4 bin 280'i önlisans olmak üzere toplam 10 bin 333 öğrenci alacağız. ÇÜ'nün öğrenci sayısını 40 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yeni bölümler hizmete açtık” dedi.
İmamoğlu, Feke, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerine de meslek yüksek okulu açmak için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Akınoğlu, ÇÜ Teknokent'te şu anda 15 firmanın faaliyetini sürdürdüğünü, 7-8 firmanın da birkaç ay içinde burada hizmet vermeye başlayacağını, bu firmalardan elde edilecek gelirle teknokente ikinci binayı yapmaya başlayacaklarını belirtti.
ÇÜ STADININ İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ
ÇÜ Stadı'na Fatih Terim'in isminin yerine üniversitenin adının verilmesinin senato kararı olduğunu hatırlatan Akınoğlu, “Senato buranın üniversitenin adı ile anılmasını istedi. Yoksa Fatih Terim'i hedef alan bir karar değil. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi Terim'in çağrıldığı ve gelmediği için isminin verilmediği durumu söz konusu değil. Onun buraya gelmesinden onur duyarız. Hatta adına özel bir gün bile düzenleriz” diye konuştu.
Prof. Dr. Akınoğlu, şehir içinde bulunan Adli Tıp Kurumunun üniversite yerleşkesi içine taşınması konusunda Adalet Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.