Crawford’a Türk şantajı

Güncelleme Tarihi:

Crawford’a Türk şantajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 11:32

Moda dünyasında 90’lı yıllarda fırtına gibi esen ve dönemin en çok kazanan mankeni olan ünlü Amerikalı top model Cindy Crawford’a bir Türk tarafından şantaj yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

 

Cindy Crawford / Foto galeri

 

Türk asıllı Alman vatandaşı olan Edis Kayalar ünlü modelden kızının kelepçeli fotoğrafını basına verme tehdidiyle 100 bin dolar sızdırmaya çalıştığı için hakkında dava açıldı.

 

42 yaşındaki top modelin kızı Kaia Jordan bakıcısıyla birlikte hırsız-polis oyunu oynarken, bakıcı 8 yaşındaki kızın ellerini bir sandalyeye kelepçeledi ve ağzını da kapadı. Bu görüntüyü de cep telefonu ile çekti. İsmi açıklanmayan bakıcı bu dönemde modellik yapan Türk genci ile aşk yaşamaya başladı. Edis Kayalar bakıcının telefonunda gördüğü fotoğrafı gizlice aldı ve Cindy ile iş adamı kocası Rande Gerber’i tehdit ederek para istedi.

 

Haberin Devamı

İKİ KERE ŞANTAJ YAPTI

 

Cindy’nin eşi Kayalar ile irtibata geçerek bir barda buluştu ve fotoğrafa karşılık bin dolar ödedi. Bir süre sonra Kayalar Amerikan makamları tarafından belirtilmeyen bir nedenle Almanya’ya sınır dışı edildi. Türk genci Kasım ayı başında Cindy ve eşiyle ile yeniden irtibata geçerek elinde fotoğrafın bir kopyası daha olduğunu belirterek “Bu sefer 100 bin dolar istiyorum” Aksi taktirde fotoğrafı basına veririm ve bunu senin yaptığını söylerim “ diye tehdit etti.

 

2 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

 

İki çocuk annesi Cindy, Kayalar’ın ikinci şantajından hemen sonra FBI’ı durumdan haberdar etti. Amerikan federal makamları da şu anda Almanya’nın Shtuttgard kentinde olduğu sanılan Türk model hakkında dava açtı. Crawford’un sözcüsü Annett Wolf ” Bu fotoğrafı her kim dağıtmak, yayımlamak veya satmak isterse adli yollara başvuracaklarını söyledi.

 

Haberin Devamı

FBI şimdi Alman makamlarıyla temas kurarak Kayalar’ın suçluların iadesi anlaşmasına göre kendilerine iadesini talep edecekler. Amerikan yasalarına göre Kayalar eğer suçlu bulunursa 2 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!