Costa’nın kardeşi cok ucuz atlattı

Güncelleme Tarihi:

Costa’nın kardeşi cok ucuz atlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

İtalya’daki Costa Concordia faciası üzerinden iki ay bile geçmeden, aynı şirketin bir başka gemisi Costa Allegra, Hint Okyanusu’nda büyük tehlike atlattı.

Haberin Devamı

İTALYAN denizcilik şirketi Costa Crociere için 2012 kışı kâbus gibi geçiyor. Filosundaki en yeni ve en büyük kruvaziyer gemilerinden Costa Concordia’yı, 12 Ocak’ta İtalya’nın Giglio adası yakınlarında batınca kaybeden şirket, sadece 40 gün sonra ikinci gemisini kaybediyordu. Yaklaşık bin yolcu ve mürettebat bulunan 43 yaşındaki Costa Allegra gemisi, önceki gece Hint Okyanusu’nda, korsanların cirit attığı sularda sürüklenmeye başladı.
Makineleri yandı
Kazaya, geminin makine dairesinde çıkan yangın yol açtı. Yangını söndüren mürettebat, motorları çalıştıramayınca acil yardım istedi. Yardım çağrısını Somalili korsanlardan önce duyan büyük bir Fransız balıkçı teknesi Trevignon, Seyşel Adaları’nın yaklaşık 300 mil açığındaki gemiyi yedeğine alarak çekmeye başladı.
Gemide Türk yok
636 yolcu ve 413 mürettebattan ölen ya da yaralanan olmadı. Yolcu ve mürettebat arasında Türkiye vatandaşı da bulunmuyor. Ancak kaza, İngiliz Thomas ailesini perişan etti. Geçen ay batan Costa Concordia’da çalışan oğulları James (19) sağ salim çıkana dek ölüp ölüp dirilen Jayne ve Mark Thomas (48) çifti, önceki gece kızları Rebecca’nın (23) çalıştığı Costa Allegre’nin sürüklendiği haberi ile aynı dehşeti bir kez daha yaşadılar. Çift, onun da sağ olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!