Çorum'da ana caddelerde bisiklet kullanmak yasak

Güncelleme Tarihi:

Çorumda ana caddelerde bisiklet kullanmak yasak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 16:43

ÇORUM’da meydana gelen kazalar üzerine, sürücülerin ana yollarda ve kalabalık caddelerde bisiklet kullanmaları İl Trafik Komisyonu kararıyla yasaklandı. Yasaklara tepkiler artınca Çorum Emniyet Müdürlüğü, bisiklet sürücülerinin neden olduğu kazaların Mobese görüntülerini dağıttı.

Haberin Devamı

Çorum İl Trafik Komisyonu, 8 Mart 2011 tarihinde bir karar alarak kentte Gazi ve İnönü Caddelerine bisiklet ve akülü bisiklet girişini yasakladı. Ancak bisiklet yasağına halk tepki gösterdi. İl Emniyet Müdürlüğü de tepkilerin üzerine, Çorum’da Gazi ve İnönü Caddeleri’nde Mobesr kameraları tarafından kaydedilmiş bisiklet kazalarını basına dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde artan araç sayısına bağlı olarak oluşan trafik yoğunluğunun önlenebilmesi için 8 Mart’ta alınan İl Trafik Komisyonu kararı gereği, akülü bisiklet ve bisikletlerin Gazi ve İnönü Caddelerine girişlerinin yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, bu kararla araç trafiğinin yoğun olduğu Gazi ve İnönü Caddelerinde meydana gelen bisiklet kazalarının önüne geçilmesi ve kaldırıma çıkarak yayaların güvenli bir şekilde yürüyüşlerine engel olan bisiklet sürücülerinin engellenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!