Çömez'in 'Türkmeneli TV' başvurusu kabul edilmedi

Güncelleme Tarihi:

Çömezin Türkmeneli TV başvurusu kabul edilmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 14:48

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkmeneli TV'nin Türksat'a kablolu yayın hakkı için yaptığı başvurunun kabul edilmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Çömez, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türkmeneli TV'nin, Türksat'tan kablolu yayın hakkı almak için müracaat edip etmediğini sordu.

“2005-2006-2007 yıllarında, Türksat'a kablolu yayın hakkı almak için sözleşme talebinde bulunan televizyon kanalları hangileridir?” diye soran Çömez, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Bu taleplerin Türkiye geneli veya il bazındaki dağılımları nasıldır? Fransız Kanalı TV5, Türksat ile yaptığı sözleşme gereği kablolu yayın yapmakta mıdır? TV5, geçtiğimiz aylarda, Türksat'tan kiraladığı hatlar üzerinden sözde Kürdistan haritası yayınlamış mıdır? Bu yayın Türkiye'de izlenmiş midir? 27 Ocak 2006 tarihinde Türksat'tan yapılan açıklamada, TV5 ile yapılan sözleşmenin incelendiği, iptal edilebileceği ifade edilmiştir. Bununla ilgili son gelişme nedir? İnceleme sonucu ne olmuştur? Türkmeneli TV'nin, kablolu yayın hakkı almasını Türkiye'nin iç ve dış politik tavrı açısından doğru buluyor musunuz? Bunun için ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

“GERÇEĞİ ANLAMAK İÇİN”

Haberin Devamı

Çömez, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Irak gerçeğini bugüne kadar hep yabancılardan dinlediğini ifade etti.

“Oysa Irak'taki gerçek, bize sunulandan çok daha farklıdır” diyen Çömez, şunları kaydetti:

“Bu gerçeği daha iyi anlamak için, Türk kamuoyunun zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Irak'ın Kuzeyinde son zamanlarda tırmanan gerginlikten, yaşanan dramlardan, Türkiye neden yeterince haberdar değildir? Acaba katliamlardan, adam kaçırmalardan, tecavüzlerden, şantajlardan yeterince ve doğru bir şekilde haberdar olması kasıtlı bir şekilde engellenmekte midir?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!