Çöken yurt binasının yeri, Anıt Park olacak

Güncelleme Tarihi:

Çöken yurt binasının yeri, Anıt Park olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 12:29

KONYA’nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesi’nde 18 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı çöken yurt binasının bulunduğu araziye, Balcılar Belediyesi tarafından Anıt Park yapılacak.

Haberin Devamı

Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çöken yurt binasının arsasının park yapılmak üzere belediye bağışlandığını belirterek, “Biz de belediye olarak Anıt Park yapacağız. Parkta ölen çocuklarımızın isimlerinin bulunduğu mermer bir abide, oturma alanları ve çocuk oyun alanı olacak” dedi.

1 Ağustos’ta kaçak kız Kuran kursu yurdu olduğu öne sürülen Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu binası, gaz kaçağı nedeniyle çöktü. 1’i öğretmen 18 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Olayın ardından çöken yurt binasının bulunduğu arsa, Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu tarafından park yapılmak şartı ile Balcılar Belediyesi’ne bağışlandı.

Balcılar Belediyesi de çöken yurt binasının bulunduğu bin 650 metrekarelik araziye ‘Anıt Park’ adı altında park yapacak. Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, “Çöken yurt binasının arsası, belediyemize şartlı olarak bağışlandı. Biz de oraya Anıt Park adı altında, park yapacağız. Plan ve projesi hazırlandı. Finansmanını da ayarladıktan sonra çalışmalara başlayacağız. Parkın girişinde ölen çocuklarımızın isminin bulunduğu mermer abide olacak. Bunun dışında oturma ve çocuk oyun alanı ve havuz yer alacak” dedi.

Haberin Devamı

Olayın ardından çöken yurt binasının bulunduğu alanın ziyaretçi akınına uğradığına dikkat çeken Demirgül, ziyaretçilerin halen gelmeye devam ettiğini ve anıt park yapma fikrininde bu nedenle oluştuğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!