Çok çok uzak bir galakside, ihtimaller denizinde

Güncelleme Tarihi:

Çok çok uzak bir galakside, ihtimaller denizinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 00:00

Yönetmen ve yapımcı George Lucas Star Wars’un tüm haklarını 4.05 milyar dolara (yaklaşık 7 milyar TL) Disney’e sattı. Şimdi ufukta yeni bir üçleme daha var. Peki izleyiciyi hangi alternatif hikâyeler bekliyor? İşte 2015’te vizyona girecek üçlemenin ilk film için fan sitelerinde hayranların öne çıkardığı beş senaryo...

Haberin Devamı

İhtimal 1
Luke ve Liela karanlık tarafta

Konuşulan alternatiflerden bir tanesi Timothy Zahn’ın yazdığı üçlemenin ilk yayınlandığı ‘Heir To The Empire’ romanı. ‘Jedi’nin Dönüşü’ filminden beş yıl sonrasını anlatıyor. Han Solo, Leia ve Chewbacca birlikte General Thrawn’ın komutasındaki İmparatorluktan geri kalanlarla savaşa girecek. Bir Jedi, Luke ve Leia’yı karanlık tarafa çekmeyi başaracak. Luke Skywalker’ın gelecekteki eşi, sadece roman ve bilgisayar oyunlarında karşılaşılan Jedi Mara Jade ve Leia’nın çocuklarıyla tanışacağız.

İhtimal 2
Anakin Dart Vader’a dönüşecek

The Cartoon Network’te yayınlanan ‘Klon Savaşları’ adlı animasyon serisi baz alınabilir. Bu durumda, altıncı film ‘Sith’in İntikamı’ ve ilk film ‘Yeni Bir Umut’ arasındaki 20 yıl anlatılacak. Anakin Skywalker gelecek vaadeden genç bir Jedi’ken acılı bir süreçle ölüm makinası Darth Vader’a dönüşecek. Kısacası film Anakin/Darth Vader üstüne kurgulanacak.

Haberin Devamı

İhtimal 3
Jedi’ın dönüşünden sonra

Yeni hikaye Jedi’nin Dönüşü’nün sonrasını konu alacak. Hatırlarsınız filmin sonunda Han Solo, Luke, Leia, C3-PO, R2-D2, Chewbacca ve Lando Calrissian, İmparator’a karşı zafer kazandıkları için ateş etrafında mutlu mutlu dans etmişlerdi. Eğer bu senaryodan yürünürse Leia politikacı ve Cumhuriyetin lideri olarak yükselecek, Han Solo nişanlanacak ve Luke Skywalker, Jedi eğitimini tamamlayacak.

İhtimal 4
Boba Fett kelle avcısı olacak

İkinci üçleme ‘Klonlar’ın Saldırısı’da ünlü kelle avcısı Jango Fett, Usta Jedi Mace Windu tarafından kafası kesilerek öldürülmüş ve ölümüne oğlu Bobba Fett de şahit olmuştu. Eğer hikaye buradan ilerlerse Boba Fett, babasından gördüğü şekilde büyüyecek ve galaksi boyunca dehşet saçan bir kelle avcısı olarak yetişecek.

İhtimal 5
Jedi tapınağı yıkılacak

Senaryo ‘Knights Of The Old Republic’ 1 ve 2 adlı bilgisayar oyunlarından da uyarlanabilir. Uyarlanırsa, ‘Yeni Bir Umut’ filminden önceki 25.000 ve 1.000 yılları arasını kapsayacak. Sith’ler ordu gücünü kullanarak Eski Cumhuriyet’in gidişatını ve hükümdarlığını almak isteyecek. Jedi’ler Sith’lerle barış anlaşması yapmak için Alderaan’a gidecek, bu sıradaysa Sith’ler yüzyıllardır ilk kez Cumhuriyet’in başkentine gelecek ve Jedi Tapınağı’nı yıkıp geçecek.

Haberin Devamı

Güce mi teslim oldu?

Star Wars efsanesinin yaratıcısı George Lucas, daha önce defalarca beyazperdede maceranın tamamlandığını, ne yaşarken ne de o öldükten sonra yenisinin çekilmesini istemediğini söylemişti: “Hikaye dokuz bölümlük kurgulanmadı. Yeni film çekmek gibi bir niyetim de yok.”Buna karşın geçen hafta serinin tüm haklarını Disney’e sattı: “Gerçekten yeni film yapmak istemiyordum ve yapmayacaktım da ama Kathleen (Kennedy) yapabilir. 1970 ve 1980’lerde hiç çekmeyi düşünmeden yazdığım hikayeler var elimizde. Bunların dışında pekçok çizgi romanlar ve başka yazarların yazdığı kitaplar da mevcut. Zamanında yarattığım dev evrenden pek çok hikaye çıkacaktır. Yani elde yeterli malzeme var.” . Şimdi Star Wars hayranları tartışıyor: 3.2 milyar dolarlık kişisel servetine 4 milyar dolar daha ekleyen Lucas karanlık tarafa mı geçti? Güce mi teslim oldu?

Haberin Devamı

Yeni hükümdar: Kathleen Kennedy

Satış anlaşmasından sonra Lucasfilm’in mevcut eşbaşkanı Kathleen Kennedy başkan olacak ve Walt Disney Stüdyoları yöneticisi Alan Horn’a rapor verecek. Kennedy, “Yeni filmler çekeceğiz. İşin en eğlenceli kısmıysa birkaç yazarla oturup potansiyel hikayeler üzerinde çalışmak olacak. Tek amacımız George’un (Lucas) yarattığı karakterlerin yaratıldığı gibi yaşamasını sağlamak” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!