“Çocukların geleceği için herşeyi yapmalıyız”

Güncelleme Tarihi:

“Çocukların geleceği için herşeyi yapmalıyız”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 00:00

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Çocuk Vakfı işbirliğinde, 14-15 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek “1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi”nin tanıtım toplantısı dün Başbakanlık Ofisi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Ajans, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin ardından toplantıya katılan çocukları da dinleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “İçine kapanık, sosyalleşmemiş gençler arzu etmiyoruz. Hepsi, cevval, hareketli, çok akıllı, zeki ve kabiliyetli, dünyayı tanımaya yelken açmış gençlerimiz ve çocuklarımız” dedi. Çocuk ve Medya Hareketi’nin 14-15 Kasım’da 1. Türkiye ve Medya Kongresi’ni organize edeceğini söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘GÖZLERİMİZİ KAPATAMAYIZ’

“Hepimizin dünyasında çocuğun, çok önemli, çok ayrı, çok özel bir yeri var. Onların en iyi şekilde yetişmesi, nitelikli bir eğitim alması, ruh dünyalarında, kendi gözlerinde dünyayı çok güzel, barış içerisinde yorumlaması, iyi arkadaşlıklar, dostluklar kurması, geleceğe yatırım yapması hepimizin önceliği. Eminim ki bu toplantıya katılan bütün arkadaşlarımız da kongremizden en iyi sonuçların çıkması için bizlerden daha gayretli olacaklar. Bu kongre, sivil hareketin kendi inisiyatifiyle ortaya koyabileceği büyük bir çalışma olmalı. Televizyonlara gözümüzü kapatmak mümkün değil, gazeteler, dergiler, mecmualar okunacak. Bunlardan alacağımız çok olumlu şeyler olduğuna da inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!