Çocuklardan kapanış gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan kapanış gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'nin düzenlediği ‘‘Yaz Tiyatro Okulu''nun kapanış gösterisi bugün saat 19.00'da Beyoğlu'ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

Gösteri Sanatları Merkezi'nin yoğun istek üzerine sadece 9-14 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlediği ‘‘Yaz Tiyatro Okulu'' yaz başından beri yüzlerce çocuğa Mecidiyeköy Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi olmak üzere üç mekanda tiyatro eğitimi verdi. Bu okula giden çocuklar eğitimleri boyunca ‘‘sahne bilgisi'', ‘‘diksiyon'', ‘‘rol'', ‘‘mimik'', ‘‘jest'' ve ‘‘tipleme'' gibi konuları öğrenmiş oldular.

Bugün sergilenecek okulun kapanış programındaysa, sözünü ettiğimiz eğitimi veren üç ayrı merkezin hazırladığı üç gösteri var. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nce hazırlanan ve Sabahattin Kanaş'ın yönettiği ‘‘Pandomim'' gösterisi ‘‘Ayna'', ‘‘Hırsızlar'' ve ‘‘Açılış Töreni'' adlı üç bölümden oluşuyor. ‘‘Ayna''da kişinin aynadaki görüntüsüyle gerçek görüntüsü arasındaki farklılık ve gidip gelmeler işleniyor. ‘‘Hırsızlar'' bölümündüyse bir eve habersiz giren dört hırsızın yaptıkları tuhaflıkları ve komik hallari anlatılıyor.

Muammer Karaca Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘‘Bir Işık İstiyorum'' adlı gösterideyse öğretmenliğin kutsallığı üzerine bir şiir dramatizasyonu yer alıyor. Ayrıca yine aynı bölümün öğrencileri tarafından yazılıp oynanan ‘‘Haberler'', ‘‘Reklamlar'', ‘‘Şöhretin Gözü Kör Olsun'', ‘‘Ajda Pekkan'' ve ‘‘Kılıbık Koca ve Çaçaron Karısı'' adlı skeçler de bu gösteride yer alıyor. Bu gösteriyi Gösteri Sanatları Merkezi öğretim görevlilerinden Savaş Aykılıç yönetiyor.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun kapanış için hazırladığı program bu kadarla kalmıyor, bir de ‘‘Çocuklar Meddah Söylüyor'' gösterisi var. Yine Gösteri Sanatları Merkezi öğretim görevlilerinden Caner Bilginer'in yönettiği bu gösteride, çocuklar kendi başlarından geçen gerçek bir hikáyeyi nükteli bir şekilde ifade ediyor.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde hazırlanan ‘‘Bir Sorumlu Aranıyor'' isimli tiyatro gösterisinde ülkemizde yaşayan çocukların sorunları yine onların bakış açısıyla ‘‘Çarpık Kentleşme'', ‘‘Oyun Alanlarının Yok Olması'', ‘‘Oyun Anlayışının Değişmesi'', ‘‘Büyüklere Saygı'', ‘‘Çevre Kirliliği'', ‘‘Gürültü Kirliliği'', ‘‘Çalıştırılan Çocuklar'' ve ‘‘Aile İçi Şiddet'' gibi başlıklar altında sahneye taşınıyor. Bu gösteriyi Gösteri Sanatları Merkezi öğretim görevlilerinden Alpay Ekler ve Hasan Hüseyin Karabağ yönetiyor.

Muammer Karaca Tiyatrosu, İstiklal Cad. Beyoğlu.

Tel: (0212) 252 59 35

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!