Çocuk oyunculara Türkiye’den jest

Güncelleme Tarihi:

Çocuk oyunculara Türkiye’den jest
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 00:00

Kabil’de bir demirci oğlu Rafi ile sokakta dilencilikle geçinen öksüz Ahmet, büyüyünce Afganistan’ın milli sporu olan Buzkaşi oyuncusu olmak isteyen iki iyi arkadaştır.

Haberin Devamı

Ama Buzkaşi oynamak için iyi bir ata ihtiyaç vardır. Ahmet bir gün o atla çıkagelir. Rafi’ye at üstünde maharetini göstermeye çalışırken düşüp kafasını çarpar ve oracıkta ölür.  Bu haftasonu Los Angeles’ta yapılacak törenle dağıtılacak Oscar’lara “En iyi kısa film” dalında aday Amerikalı yönetmen Sam French’in “Buzkashi Boys” (Buzkaşi Çocukları) adlı filmi yılın en etkileyici filmleri arasında gösteriliyor.

Thy sponsor oldu

Filmin başarısının ardında gerçek bir dram yatıyor. Filmde öksüz Ahmet’i oynayan Favad Muhammedi (14), Kabil’de turistlere kartpostal satarken yönetmen French’i etkileyen bir çocuk. Muhammedi haftasonundaki Oscar töreninde rol arkadaşı Afganistan’ın ünlü aktörlerinden birinin oğlu olan Cavanmard Paiz (14) ile birlikte katılacak. İki çocuk dün ilk kez uçağa binip ilk kez yurtdışına çıktı. Afgan çocukların Oscar’a katılması için başlatılan kampanyaya THY de uçak biletlerini temin ederek destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!