Çocuk mahkûmlar anne kokusu alacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk mahkûmlar anne kokusu alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 00:00

Adalet Bakanlığı, yıllardan beri tartışma konusu olan çocuk cezaevi ve ıslahevleri konusunda yeni bir proje hazırladı. Bu projeye göre, kampus şeklinde yeni cezaevleri yapılacak. Tacizin önüne geçmek için çocuklar ayrı odalarda kalacak. Ayrıca cezaevlerinde misafirhane bölümü olacak. Aileler, belirli aralıklarla çocuklarını ziyaret edip, bu bölümde birlikte kalabilecek. Böylece çocukların ailelerinden kopmamaları sağlanacak.

Çocuk Islahevleri de tarih oluyor. Çocuk Eğitim Merkezi ve Çocuk Cezaevi adı altında yapımı planlanan 8- 10 cezaevinin projeleri hazırlandı. Avrupa ülkelerinden esinlenilerek hazırlanan projede çocuklar için birer kişilik odalar yapılacak. Bu odalar dışarıdan kilitlenebilecek. Çocuklar sadece yatmak için odalarını kullanacak. Bir koridor üzerinde karşılıklı 8 oda olacak. Her koridorun bir görevlisi bulunacak. Koridorlar ve giriş çıkışlar kameralı sistemle izlenecek.

Kampus şeklinde düşünülen cezaevlerinde dershaneler, atölyeler ve spor salonları bulunacak. Çocuklar, derslerine girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!